
Pekač obložite s peki papirjem. Na pekač postavite tortni obroč (Ø 26 cm).
Pečico segrejte na:
Zgornje/spodnje gretje: 180 °C
Ventilacija: 160 °C
V posodi stepajte beljake in sol na najvišji hitrosti, dokler ne nastane čvrst sneg.
Nato postopoma dodajajte sladkor in stepajte 4–5 minut, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in zmes ne postane sijoča.
Vmešajte mlete lešnike in cimet.
Polovico mase enakomerno razporedite znotraj obroča na pekaču. Previdno odstranite obroč.
Specite prvi biskvit:
Sredina pečice
18–20 minut
Ohladite ga na rešetki in odstranite peki papir.
Postopek ponovite s preostalo maso.
Češnje dobro odcedite in sok prihranite. Odmerite 150 ml tekočine.
Gustin razmešajte v približno 3 žlicah soka.
Preostalo tekočino segrejte s sladkorjem, cimetom in vanilin sladkorjem.
Ko zavre, vmešajte gustin in kratko kuhajte, da se zgosti.
Dodajte češnje in pustite, da se nekoliko ohladi.
Čokolado nasekljajte in stopite nad vodno kopeljo na nizki temperaturi.
Odvzemite 3 žlice stopljene čokolade in premažite prvi biskvit. Okoli njega ponovno namestite tortni obroč.
Na biskvit razporedite češnjev nadev, pri tem pustite 1–2 cm roba.
Smetano za stepanje stepite do čvrstega.
Primešajte 3–4 žlice stepene smetane stopljeni čokoladi, nato jo nežno vmešajte v preostalo smetano.
Polovico moussa razporedite po torti. Nato nanjo položite drugi biskvit in ga rahlo pritisnite.
Premažite z ostankom moussa in poravnajte površino.
Torto postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.
Odstranite obroč.
Torto obilno potresite s kakavom.
Modelčke za snežinke na kratko pomočite v vodo, obrišite in rahlo pritisnite na torto, da pustijo odtis.
Pred vsakim odtisom modelček znova pomočite v kakav in ga osušite.

Desert

Desert

Desert