Mleko nežno segrej in v njem raztopi maslo ali margarino. V manjši posodici nadrobi svež kvas, dodaj 1 žličko sladkorja in 2 žlici mlačnega mleka (od skupne količine). Premešaj in pusti 10 minut, da se aktivira.
Moko vsuj v skledo in dodaj sladkor, vanilijev sladkor ter jajci. Prilij toplo mleko z raztopljenim maslom in pripravljen kvas. Z mešalnikom (kavljema) gneti najprej na najnižji, nato na najvišji hitrosti približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrij in pusti vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. Pekač namasti.
Mehko maslo, sladkor in cimet dobro premešaj z mešalnikom.
Testo pomokaj in razvaljaj na pomokani površini v pravokotnik (cca 50 x 30 cm). Enakomerno premaži z nadevom, nato ga s daljše strani tesno zvij v rolado. Nareži na približno 12 kosov. Rezine položi v pekač z rezom navzgor. Pusti vzhajati na toplem, da se povečajo. Pečico segrej.
Pekač postavi na rešetko v ogreti pečici in peci, dokler rolice ne postanejo zlato rjave.
Mehko maslo in sladkor v prahu dobro premešaj, nato na kratko primešaj še kremni sir.
Rolice naj se v pekaču ohladijo 5 minut na mreži, nato jih obilno premaži s prelivom in postrezi še tople.
Desert
Desert
Desert