
1. Temno čokolado po korakih stopi v mikrovalovni pečici in jo pusti, da se malce ohladi.
2. V posodi zmiksaj kremni sir, sladkor, jajce, vanilijevo aromo in moko, da dobiš gladko kremo.
3. Na koncu ročno vmešaj še stopljeno temno čokolado.
1. V posodi zmešaj kakav, prašek za espresso in sesekljano temno čokolado.
2. Vse skupaj prelij z vrelo vodo. Pusti stati kakšno minuto, nato pa z metlico zmešaj v gladko in sijočo pasto.
3. Pusti, da se malo ohladi, nato primešaj tekoči jogurt.
4. V drugi posodi zmešaj moko, sol in sodo bikarbono.
5. V veliki posodi penasto stepi zmehčano maslo in rjavi sladkor.
6. Enega za drugim dodajaj jajca in po vsakem dobro premešaj.
7. Primešaj vanilijevo aromo.
8. K masleni zmesi izmenično dodajaj suhe sestavine in čokoladno zmes.
1. Pečico segrej na 180 ºC.
2. Pekač za šarkelj res temeljito namasti z maslom.
3. Vanj vrzi žlico kakava in ga z obračanjem nanesi po celotni notranji površini.
4. Odvečen kakav stresi ven.
1. V pripravljen pekač vlij polovico biskvitne mase.
2. Po biskvitu z žličko previdno nanesi čokoladni nadev iz kremnega sira.
3. Čez nadev prelij preostalo polovico biskvitne mase.
4. Pekač postavi v pečico in peci 50–60 minut.
5. Kolač naj se popolnoma ohladi v pekaču, preden ga zvrneš na podlago.

Desert

Desert

Desert