Pečico segrejte na 180 °C (160 °C ventilatorska). Kvadratni pekač (20 × 20 cm) obložite s papirjem za peko. V sojino mleko dodajte limonin sok, premešajte in pustite nekaj minut, da se zmes rahlo zgosti.
Kokosovo olje in 100 g temne čokolade stopite nad paro (v posodi nad rahlo vrelo vodo). Mešajte, dokler se popolnoma ne stopi, nato pustite, da se nekoliko ohladi
V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, kakav in sladkor.
V suhe sestavine vmešajte stopljeno čokoladno zmes, nato dodajte sojino mleko z limono in vanilijevo aromo. Mešajte le toliko, da se sestavine povežejo.
Zmes prelijte v pripravljen pekač, poravnajte in po vrhu potresite nasekljano čokolado. Pecite 30–35 minut – sredica je lahko še rahlo "drhteča", robovi pa naj bodo čvrsti. Brownie se bo strdil med hlajenjem.
Pustite, da se brownie popolnoma ohladi v pekaču. Nato ga previdno vzemite ven in narežite na 9 kosov.
Desert
Desert
Desert