
Maslo penasto stepite s sladkorjem v prahu, vanilin sladkorjem in ščepcem soli.
Postopoma dodajte rumenjak in jajca.
V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav, presejte in nato z lopatko nežno vmešajte v masleno zmes, da dobite gladko testo.
Testo dajte v slaščičarsko vrečko z ravnim nastavkom srednje velikosti.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, iztisnite majhne kroge (premera približno 3 cm) za Polo piškote ali paličice dolžine približno 5 cm za Nero piškote.
Pecite v sredini predhodno segrete pečice:
Zgornje/spodnje gretje:: 170 °C
Ventilacijska pečica: 150 °C
Čas peke: oko 10 minuta
Ohlajene piškote zlepite po dva skupaj z marmelado iz jagod.
Čokolado za kuhanje nasekljajte in stopite nad soparo ali v mikrovalovni pečici.
Po želji dodajte žličko olja, da bo čokolada bolj gladka in sijoča.
Nero piškote do polovice pomočite v stopljeno čokolado, Polo piškote pa s pomočjo majhne vrečke okrasite s tankimi linijami v obliki mreže.
Pustite, da se čokolada popolnoma strdi.

Desert

Desert

Desert