Najprej pripravi laneno mešanico tako, da zmešaš lanena semena z vodo. Dobro premešaj in pusti nekaj minut, da se sestavine povežejo v gelu podobno teksturo.
V večji posodi pretlači banane. Dodaj mandljevo maslo, pripravljeno laneno jajce, rastlinsko mleko in burbon vanilijo. Vse skupaj dobro premešaj, da dobiš enotno zmes.
Nato dodaj naribano korenje, ovseno moko, ovsene kosmiče, naribano pomarančno lupinico, pecilni prašek, cimet, sol, muškatni orešček in sladkor. Dobro premešaj, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo.
Na koncu primešaj še nasekljane mandlje in datlje ter zmes ponovno dobro premešaj.
Pripravljeno maso vlij v pekač, obložen s papirjem za peko. Peci v pečici, ogreti na 180 °C, približno 45 minut oziroma dokler kruh ni lepo zapečen.
: sredina pečice
Čas peke: pribl. 45 Minute
: 180 °C
: 160 °C
Medtem ko se kruh peče, po navodilih na embalaži skuhaš vanilijev puding. Ko se puding dobro ohladi, ga zmešaj s stepeno kokosovo smetano, da nastane gladka krema.
Ohlajen kruh premaži s pripravljeno vanilijevo kremo. Na koncu okrasi z naribanim korenjem, nasekljanimi pekani in mandlji.
Kolači
Kolači
Kolači