Flag

Kolački z ovčkami

pribl. 12 kosov
40
Čokoladni mafini s stepeno smetano in koščki beljakovega testa v obliki ovčk
Recipe Tips
Namesto marcipanove mase lahko uporabite Dr. Oetker fondant belo maso za izdelavo glave in pustite čez dan, da se posuši.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za model za mafine (12 kosov)
12papirnatih košaric
Testo za mafine
250 gpšenične moke
2 zvrhane žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
10 gDr. Oetker Kakava za kolače
150 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
125 gmasla ali margarine (zmehčanega)
100 gDr. Oetker Nastrgane temne čokolade
2jajc (velikosti M)
100 mlmleka
Za okrasitev
100 gDr. Oetker Fine marcipanove mase
25 gDr. Oetker Sladkega praha
2 zvrhane žličkeDr. Oetker Kakava za kolače
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Krema
50 gbeljakovega testa
200 gsladke smetane (stepena)
1 zavitekDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade
Picture - Dr. Oetker Fine marcipanove mase
1

Priprava

Papirnate košarice položite v model za mafine. Segrejte pečico.

: 180 °C

: 160 °C

2

Testa za mafine

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (z metlicami) najprej pri najmanjši, nato pa dve minuti pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Testo enakomerno razporedite v papirnate košarice. Model za mafine postavite na rešetko v pečico.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 25 Minute


Mafine pustite 10 minut v modelu, da se hladijo. Nato jih vzemite iz modela in pustite, da se ohladijo na mreži.

3

Okrasitev

Marcipanovo maso zmešajte s sladkorjem v prahu in kakavom. Oblikujte svaljek dolžine približno 24 cm in ga narežite na 12 enako velikih kosov (po 2 cm). Od vsakega kosa vzemite po 2 kroglici v velikosti graha in oblikujte ušesa. Iz preostale zmesi oblikujte glavo. Ušesa pritrdite na glavo s sladkorno pisavo. Z leseno paličico naredite vdolbinice za oči in jih okrasite s sladkorno pisavo.

4

Krema

V vrečko za zamrzovanje živil položite beljakovo testo in ga grobo zdrobite z valjarjem za testo. Smetano s kremfixom stepite v čvrst sneg in z njim premažite mafine. Glavo pritrdite in jo rahlo pritisnite šele tik pred postrežbo. Zdrobljeno beljakovo testo razporedite po stepeni smetani.

  • Namesto marcipanove mase lahko uporabite Dr. Oetker fondant belo maso za izdelavo glave in pustite čez dan, da se posuši.