
Obe moki s pomočjo cedila presejemo v skledo, v kateri bomo zgnetli testo. Dodamo suh kvas, sol, sladkor, olje, vodo in mleko.
Če delamo s svežim kvasom, najprej pripravimo kvasec; v skodelico damo 130 ml mlačne vode, dodamo kvas, ki ga nadrobimo, sladkor in pomešamo. Pustimo, da kvas deluje in vsebina v skodelici naraste, nato pa kvasec dodamo ostalim sestavinam.
Z žlico premešamo, da dobimo kepo testa, ki jo lahko še z rokami na hitro pregnetemo. Dolgotrajnejše gnetenje ni potrebno, važno je le, da dobimo enotno testo, ki je voljno. Pokrijemo s prtičkom in pustimo 15-20 minut, da testo počiva in vzhaja.
Po tem časi si pripravimo delovno površino, jo pomokamo in nanjo stresemo testo za kvašene rogljičke. Na hitro pregnetemo in razdelimo na dva, približno enaka dela. Vsakega posebej razvaljamo v krogu čim bolj podobno obliko, nato pa z nožem najprej po sredini zarežemo po dolgem, da dobimo dve polovici, nato še počez, da dobimo četrtine, vsako četrtino prerežemo še na polovico, da dobimo 8 kosov, nato pa vsak kos še na pol, da na koncu dobimo 16 trikotnikov.
Sedaj pa, kakor nam je ljubše. Lahko pustimo povsem prazne rogljičke (brez skrbi, zelo okusni so, tudi, če niso napolnjeni). V tem primeru enostavno zvijemo vsak posamezni trikotnik kvašenega testa od zunaj navznoter (od širšega dela na noter).

Kruh

Kruh

Kruh