
V loncu segrevaj med, sladkor, vanilijev sladkor, maslo in mleko ter mešaj, dokler se vse ne stopi. Zmes prelij v skledo in pusti, da se ohladi. Medtem pripravi pekač s papirjem za peko in segrej pečico.
Električna pečica: 180 °C
Pečica z vročim zrakom: 160 °C
V skoraj ohlajeno zmes vmešaj aromo grenkega mandlja in cimet.
V drugi posodi zmešaj moko, gustin, kakav in pecilni prašek.
Dve tretjini te mešanice vmešaj v medeno zmes z mešalnikom (s spiralnimi nastavki ali metlicami), preostanek pa vgneti ročno ali z nastavki za testo.
Na rahlo pomokani površini razvaljaj testo na tanko in izreži piškote po želji. Položi jih na pekač in postavi v pečico.
Čas peke: približno 13 minut
Pečene medenjake pusti, da se ohladijo na mreži za pecivo.
Presej sladkor v prahu in ga zmešaj z vodo v gosto glazuro, primerno za okraševanje. Glazuro prelij v majhno vrečko za zamrzovanje ali papirnati tulec, odreži majhen vogal in po želji okrasi ohlajene medenjake.
Pusti, da se glazura popolnoma posuši.

Kolači

Kolači

Kolači