Posodo, v kateri boste zmešali meringo, in metlico mešalnika najprej obrišite z brisačo z malo alkoholnega kisa. Beljake sobne temperature najprej mešamo s ščepcem soli toliko časa, da zmes pobeli, nato v 3 delih, med nenehnim mešanjem na najvišji hitrosti, dodajamo sladkor.Dodajte 1 žlico limone. Postopek mešanja s sladkorjem v prahu traja približno 10 minut, tik pred mešanjem pa dodamo gustin in mešamo na nižji hitrosti mešalnika. Maringe morajo biti svetleče, svilnate in čvrste, da lahko tvorijo želene Pavlove oblike.
V pripravljen pekač velikosti 43x32 cm obložen s peki papirjem (jaz sem uporabila plastično vrečko za dekoracijo in nastavek zvezdice 1M, glejte slike priprave) oblikujte mini kolačke.
Na papirju oblikujemo 12-13 mini tortic z dovolj razmika med njimi in z luknjo v sredini vsake torte (v katero bomo po peki vlili malinov nadev).
Meringe kolačke pečemo v predhodno ogreti pečici na 90-100°C 3 ure (Pavlova torta mora biti bela. Da bi to dosegli temperatura peke ne sme preseči 100 C, zaradi česar se podaljša čas peke). Med peko nikoli ne odpirajte pečice. Ko je pečeno, izklopite pečico in je ne odpirajte 20 minut. Nato rahlo odpremo vratca in pustimo še nekaj časa v pečici. Ko vzamemo ven pladenj z ohlajenimi torticami jih previdno ločimo od peki papirja.
V primerni posodi segrejemo maline, sladkor in 50 ml vode. Zmiksamo s paličnim mešalnikom. Mešanico s 3 žličkami vode, vanilin sladkorja in gustinom zmešamo v zmes brez grudic in ob stalnem mešanju kuhamo dokler se zmes ne zgosti. Odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
V primerni skledi zmešamo hladno sladko smetano, mascarpone sir in sladkor v prahu. Ko se zmes strdi dodamo aromo burbonske vanilije in še malo premešamo.
Nadev prestavimo v plastično slaščičarsko vrečko z nastavkom M zvezdica.
Malinov nadev prestavimo v drugo slaščičarsko vrečko in odrežemo vrh. V odprtine kolačkov najprej vlijemo malinov nadev, nato pa po vrhu namažemo mascarpone sirni nadev.
Torte okrasite s svežimi jagodami in metinimi listi.
Desert
Desert
Desert