Flag

Torta z velikonočnimi zajčki

pribl. 16 kosov
100
Hrustljavi zajčki na rahlem biskvitu, sladki kremi in sočnih mandarinah
Recipe Tips
Premazane, suhe piškote v obliki zajčkov lahko »zalepite« z malo kuverture.
Recipe Tips
Če se krhko testo lepi, ga pustite približno 30 minut v hladilniku.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
Za okrogli model za torto (Ø 26 cm)
Papir za peko
Za okrogli model za torto (Ø 26 cm)
malomaščobe
Krhko testo
175 gpšenične moke
1 zvrhana žličkaDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
50 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
125 gmasla ali margarine (zmehčanega)
Biskvit
75 gmasla
4jajc (velikosti M)
125 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
75 gpšenične moke
75 gDr. Oetker Gustina
15 gDr. Oetker Kakava za kolače
3 zvrhanih žliciDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
Nadev
175 gmandarin (odcejena količina)
2 žličkevišnjeve marmelade
2 zavitkeDr. Oetker Kremfixa
2 zavitkeDr. Oetker Vanilin sladkorja
600 gsladke smetane (hladne)
1

Priprava

Model za torto namastite in obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C

2

Krho testo

V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (s spiralami), najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti.

Četrtino testa na tanko razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini in izrežite približno šest motivov zajčkov. Zajčke razporedite po pekaču in jih specite.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 30 Minute

3

Iz preostalega testa oblikujte kroglo, jo razvaljajte po dnu okroglega modela za torte, večkrat prebodite z vilicami in specite.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 15 Minute


Zajčke dajte na mrežo in pustite, da se ohladijo. Ko je krhko testo pečeno, ga takoj ločite od dna modela za torto in ga pustite na mreži, da se ohladi.

4

Biskvit

V kozici stopite maslo in pustite, da se ohladi. Očistite dno okroglega modela za torto, ga namastite in obložite s papirjem za peko.

5

V posodi z mešalnikom (z metlicami) penasto mešajte jajca pri največji hitrosti približno 1 minuto. Zmešajte sladkor in vanilin sladkor ter ju po 1 minuti vmešajte v testo. Mešajte še 2 minuti. Moko pomešajte z gustinom, kakavom in pecilnim praškom ter na kratko mešajte pri najmanjši hitrosti. Nato na hitro vmešajte maslo. Testo dajte v okrogli model za torte in ga poravnajte. Model postavite na rešetko v pečico in specite.

: spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 25 Minute


Pečen biskvit ločite od modela, ga zvrnite na mrežo, ki ste jo obložili s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.

6

Papir za peko povlecite z biskvita in ga vodoravno enkrat prerežite.

7

Nadev

Mandarine stresite v cedilo in jih pustite, da se dobro odcedijo. Dno iz krhkega testa položite na pladenj za torte in ga premažite z marmelado. Na to položite spodnji biskvit, rahlo pritisnite. Na spodnji biskvit položite mandarine. Sladko smetano stepemo z vanillin sladkorjem in kremfixom, da nastane čvrsta krema. Polovico stepene smetane previdno razmažite po mandarinah. Na to položite zgornji biskvit, rahlo pritisnite in ga premažite s preostalo stepeno smetano. Rob dekorativno okrasite z nožem. Torto do postrežbe hranite na hladnem.

8

Okrasitev

Zajčke okrasite s sladkorno pisavo in pisanimi okraski za kolače. Torto posujte s pistacijami. Zajčke in čokoladna jajčka razporedite po torti, preden jo postrežete.

  • Premazane, suhe piškote v obliki zajčkov lahko »zalepite« z malo kuverture.
  • Če se krhko testo lepi, ga pustite približno 30 minut v hladilniku.