Flag

Torta z jajčnim likerjem

16 kosov
40
Ta kremna torta z jajčnim likerjem in sočnim biskvitom je enostavna za pripravo in zelo okusna
Recipe Tips
Biskvit je enostaven za pripravo, lahko pa ga tudi zamrznete.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za model za peko (Ø 26 cm)
Papir za peko
Za model za peko (Ø 26 cm)
malomaščobe
Biskvit
100 gpšenične moke
2 žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajni)
2 zvrhane žličkeDr. Oetker Kakava za kolače
100 gDr. Oetker Lešnikovega krokanta
150 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
150 gmasla mehkega ali margarine
3jajc (velikost M)
4 žličkemleka
50 gDr. Oetker Nastrgane temne čokolade
Krema z jajčnim likerjem
150 mljajčnega likerja
3 zavitkeDr. Oetker Želatine fix
400 ghladne smetane za stepanje
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
Vrhnja plast torte
1 zavitekDr. Oetker Želatine fix
200 mljajčnega likerja
Za okrasitev
200 ghladne smetane za stepanje
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
1 zavitekDr. Oetker Kremfixa
maloDr. Oetker Nastrgane temne čokolade
Picture - Dr. Oetker Lešnikovega krokanta
Picture - Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade
Picture - Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade
1

Predpriprava

Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

: 180 °C

: 160 °C

2

Biskvit

V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (razen nastrgane čokolade) in z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. V testo umešajte nastrgano čokolado. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.

: sredina pečice

Čas peke: 25 Minute


Rob tortnega modela previdno odstranite. Biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se povsem ohladi.

3

Biskvit položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.

4

Krema z jajčnim likerjem

V mešalno posodo zlijte jajčni liker. 1 zavitek Želatine Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Smetano in 2 zavitka Želatine Fix čvrsto stepite ter umešajte vanilin sladkor. Nastalo kremo umešajte v zmes z jajčnim likerjem ter vse skupaj enakomerno razdelite po biskvitu.

5

Vrhnja plast torte

Želatino Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Zmes z jajčnim likerjem nato počasi zlivajte na sredino torte. Torto medtem vrtite, da se zmes enakomerno porazdeli. Torto z jajčnim likerjem postavite za najmanj 3 ure v hladilnik, še bolje čez noč.

6

Okrasitev

Smetano, vanilin sladkor in Kremfix čvrsto stepite ter z nastalo kremo napolnite brizgalno vrečko z nastavkom v obliki zvezde. Rob tortnega modela previdno odstranite. Po torti nato nabrizgajte dekorativne kupčke in jo okrasite z nastrgano čokolado.

  • Biskvit je enostaven za pripravo, lahko pa ga tudi zamrznete.