V manjši posodi zmešajte mleto laneno seme s 3 žlicami tople vode in pustite, da nastane gel.
V blender dajte moko, pecilni prašek, ovseno mleko, jabolčni kis, pomarančni ekstrakt in laneni gel. Zmešajte v gladko maso. Primešajte polovico nasekljane temne čokolade.
Ponev premažite z malo olja in vlijte žlico mase. Palačinko pecite 1–2 minuti na vsaki strani, da postane napihnjena in zlato-rjava. Postopek ponovite, dokler ne porabite vse mase (približno 12 palačink). Palačinke medtem hranite na toplem v pečici.
Preostalo čokolado stopite v mikrovalovni pečici v intervalih po 20 sekund, vmes premešajte. Ko se popolnoma stopi, vmešajte 1 čajno žličko olja in ¼ čajne žličke pomarančnega ekstrakta.
Palačinke servirajte naložene eno na drugo, prelijte s čokoladno omako in posujte z naribano pomarančno lupinico.
Desert
Desert
Desert