Čokoladna torta

(0)
3 5 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Čokoladna torta, ki vas bo navdušila

10 - 12 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Čokoladna torta

Model za peko (Ø 20 cm):

Za biskvit:

1 žlica instant kave v prahu
125 ml vode (vroče)
100 g masla (mehkega)
275 g sladkorja
2 jajc
200 g moke
2 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
75 g Dr. Oetker Kakava za kolače
125 ml mleka
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja

Za kremo:

200 g masla (mehkega)
30 g Dr. Oetker Kakava za kolače
150 g Dr. Oetker Sladkega praha
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
50 g temne čokolade ali svetle

Za okrasitev:

50 g čokolade

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Model za peko (Ø 20 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom.
 
Pečico predhodno segrejte:

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Biskvit

V vroči vodi zmešajte instantno kavo v prahu in pustite, da se tekočina ohladi. Maslo in sladkor penasto stepite. V maso posamično umešajte jajca in jo pri vsakem dodanem jajcu mešajte pribl. pol minute na najvišji stopnji. Zmešajte moko s pecilnim praškom in kakavom v prahu. Zmešajte mleko in vanilin sladkor ter zmes zlijte v kavno mešanico.
Pripravljeno kavno mešanico in zmes moke, pecilnega praška ter kakava v prahu izmenično dodajajte v jajčno maso in vse skupaj dobro zmešajte. Z maso napolnite pripravljen model za peko in biskvit pecite.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 45 - 50 Minute

Biskvit vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Nato ga vodoravno prerežite.


3

Krema

Maslo penasto stepite. Zmešajte kakav v prahu, sladkor v prahu in vanilin sladkor ter zmes postopoma dodajate v stepeno maslo. Čokolado nadrobite in jo umešajte v maso.
 
Prvi kos biskvita namažite s ¾ kreme. Nanjo položite drugi kos biskvita in rahlo pritisnite. S preostalo kremo namažite torto in njen rob.


4

Okrasitev

Čokolado nastrgajte in z njo posujte torto.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne