Croquembouche

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

60 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Croquembouche

Kuhano testo:

0,25 l mleka
120 g masla
1 ščepec soli
150 g gladke moke
4 - 5 jajc (velikost M)

Nadev s pudingom:

0,25 l mleka
4 žlice sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Pudinga vanilijevega
0,25 l tekoče sladke smetane
1 zavitek Dr. Oetker Kremfixa

Karamela:

250 g sladkorja
40 ml vode

preparation

Priprava

1

Kuhano testo

Zavrite mleko z maslom in soljo. Posodo odstavite s štedilnika, v zmes umešajte moko, jo postavite nazaj na štedilnik in maso med mešanjem kuhajte toliko časa, dokler ne odstopi od posode. Nato jo stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo; testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni.
 
S testom napolnite brizgalno vrečko z gladkim nastavkom (8 mm Ø) ter na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte kroglice (3 cm Ø).

Pekač položite na dno predhodno segrete pečice.

Električna pečica 190 °C

Pečica na vroči zrak 170 °C

Čas peke: 18 Minute

Postopek ponovite tudi s preostalimi kroglicami.


2

Nadev s pudingom

Zmešajte mleko s sladkorjem in pudingom v prahu ter zmes med nenehnim mešanjem kuhajte toliko časa, da nastane puding. Puding odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi. Med ohlajanjem ga večkrat premešajte. Stepite sladko smetano s Kremfixom. Pripravljeno kremo umešajte v ohlajen puding. Z nadevom napolnite brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. 
Ohlajene kroglice previdno prebodite z nastavkom ter vanje brizgnite nekaj nadeva.
 


3

Karamela

Zmešajte sladkor z vodo in zavrite, da nastane karamela. Kroglice pomakajte v karamelo in jih na pladnju zložite v piramido.
 
Preostalo karamelo pogrejte, da postane gosto tekoča. S kuhalnico na piramido s hitrimi gibi nanesite karamelo tako, da nastanejo tanke sladkorne niti.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne