Flag

Croquembouche

60 kosov
60
Recipe Tips
Med kuhanjem karamele pazite, da se na robu posode ne nabirajo kristali sladkorja. Še pred karameliziranjem jih z roba posode odstranite z vlažnim čopičem. Zaradi padajočih kristalov sladkorja karamela izgubi sijaj in postane motna (odmre).
Kroglice lahko pomakate tudi v čokolado. Karamelo pripravite tik pred serviranjem.Sladico lahko hranite največ 1 dan, nato pa se sladkorne niti začnejo topiti. Do serviranja jo hranite na suhem in hladnem mestu (ne v hladilniku).
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Kuhano testo
0,25 lmleka
120 gmasla
1 ščepecsoli
150 ggladke moke
4 - 5jajc (velikost M)
Nadev s pudingom
0,25 lmleka
4 žličkesladkorja
1 vrečkaDr. Oetker Pudinga vanilijevega
0,25 ltekoče sladke smetane
1 zavitekDr. Oetker Kremfixa
Karamela
250 gsladkorja
40 mlvode
1

Kuhano testo

Zavrite mleko z maslom in soljo. Posodo odstavite s štedilnika, v zmes umešajte moko, jo postavite nazaj na štedilnik in maso med mešanjem kuhajte toliko časa, dokler ne odstopi od posode. Nato jo stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo; testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni.
 
S testom napolnite brizgalno vrečko z gladkim nastavkom (8 mm Ø) ter na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte kroglice (3 cm Ø).

Pekač položite na dno predhodno segrete pečice.

Čas peke: 18 Minute

: 190 °C

: 170 °C


Postopek ponovite tudi s preostalimi kroglicami.

2

Nadev s pudingom

Zmešajte mleko s sladkorjem in pudingom v prahu ter zmes med nenehnim mešanjem kuhajte toliko časa, da nastane puding. Puding odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi. Med ohlajanjem ga večkrat premešajte. Stepite sladko smetano s Kremfixom. Pripravljeno kremo umešajte v ohlajen puding. Z nadevom napolnite brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. 
Ohlajene kroglice previdno prebodite z nastavkom ter vanje brizgnite nekaj nadeva.
 

3

Karamela

Zmešajte sladkor z vodo in zavrite, da nastane karamela. Kroglice pomakajte v karamelo in jih na pladnju zložite v piramido.
 
Preostalo karamelo pogrejte, da postane gosto tekoča. S kuhalnico na piramido s hitrimi gibi nanesite karamelo tako, da nastanejo tanke sladkorne niti.

  • Med kuhanjem karamele pazite, da se na robu posode ne nabirajo kristali sladkorja. Še pred karameliziranjem jih z roba posode odstranite z vlažnim čopičem. Zaradi padajočih kristalov sladkorja karamela izgubi sijaj in postane motna (odmre).
    Kroglice lahko pomakate tudi v čokolado. Karamelo pripravite tik pred serviranjem.Sladico lahko hranite največ 1 dan, nato pa se sladkorne niti začnejo topiti. Do serviranja jo hranite na suhem in hladnem mestu (ne v hladilniku).