Flag

Jogurtova tortica z oreščki

6 kosov
40
Hrustljavo dno iz oreščkov in bele čokolade z jogurtovo kremo ter medom
Recipe Tips
· Tortice lahko postrežete ob kavi kot sladico.

· Namesto svežega pomarančnega soka lahko uporabite tudi sok iz trgovine in mu dodate 2 žlici limonovega soka.
· Iz enake količine sestavin lahko v tortnem modelu Ø 14 cm pripravite tudi manjšo torto in jo postavite za najmanj 2 uri v hladilnik.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
6 desertnih modelov (Ø 7,5 cm)
Hrustljavo dno
125 gmešanice oreščkov
50 gDr. Oetker Bele prelivne čokolade
Jogurtova krema
500 ggrškega jogurta (10% maščobe)
250 gskute (40 % maščobe v suhi snovi)
125 mlpomarančnega soka (sveže iztisnjenega)
3 zavitkeDr. Oetker Želatine fix
75 gmedu (tekočega)
Krokant
50 gmešanice oreščkov
2 žlicemedu

Predpriprava

Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite desertne modele.


Hrustljavo dno

Mešanico oreščkov ročno ali s kuhinjskim aparatom nasekljajte na drobno. Belo prelivno čokolado nadrobite in jo v skladu z navodili na embalaži raztopite nad vodno kopeljo. Vanjo umešajte mešanico oreščkov. Maso zatem enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jo s čajno žličko rahlo potlačite. Modele postavite v hladilnik, da se dno torte strdi.


Jogurtova krema

V mešalni posodi z metlico zmešajte jogurt, skuto in pomarančni sok. V kremo počasi umešajte želatino Fix in vse skupaj mešajte 1 minuto. Na koncu umešajte še med. Jogurtovo kremo enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jih nato za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.


Krokant

Mešanico oreščkov nasekljajte na grobo in jo v manjši posodi, na srednjem ognju, brez dodane maščobe, karamelizirajte z medom. Pripravljeno mešanico stresite na papir za peko in jo pustite, da se ohladi.


Okrasitev

Desertne modele z nožem razrahljajte in iz njih odstranite tortice. Posujte jih s krokantom in jih postrezite. Po želji jih lahko pokapljate z medom.

  • · Tortice lahko postrežete ob kavi kot sladico.

    · Namesto svežega pomarančnega soka lahko uporabite tudi sok iz trgovine in mu dodate 2 žlici limonovega soka.
    · Iz enake količine sestavin lahko v tortnem modelu Ø 14 cm pripravite tudi manjšo torto in jo postavite za najmanj 2 uri v hladilnik.