Jogurtova tortica z oreščki

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Hrustljavo dno iz oreščkov in bele čokolade z jogurtovo kremo ter medom

6 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Jogurtova tortica z oreščki

Za pekač:

Papir za peko
6 desertnih modelov (Ø 7,5 cm)

Hrustljavo dno:

125 g mešanice oreščkov
50 g Dr. Oetker Bele prelivne čokolade

Jogurtova krema:

500 g grškega jogurta (10% maščobe)
250 g skute (40 % maščobe v suhi snovi)
125 ml pomarančnega soka (sveže iztisnjenega)
3 zavitke Dr. Oetker Želatine fix
75 g medu (tekočega)

Krokant:

50 g mešanice oreščkov
2 žlice medu

preparation

Priprava

Predpriprava

Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite desertne modele.

Hrustljavo dno

Mešanico oreščkov ročno ali s kuhinjskim aparatom nasekljajte na drobno. Belo prelivno čokolado nadrobite in jo v skladu z navodili na embalaži raztopite nad vodno kopeljo. Vanjo umešajte mešanico oreščkov. Maso zatem enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jo s čajno žličko rahlo potlačite. Modele postavite v hladilnik, da se dno torte strdi.

Jogurtova krema

V mešalni posodi z metlico zmešajte jogurt, skuto in pomarančni sok. V kremo počasi umešajte želatino Fix in vse skupaj mešajte 1 minuto. Na koncu umešajte še med. Jogurtovo kremo enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jih nato za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.

Krokant

Mešanico oreščkov nasekljajte na grobo in jo v manjši posodi, na srednjem ognju, brez dodane maščobe, karamelizirajte z medom. Pripravljeno mešanico stresite na papir za peko in jo pustite, da se ohladi.

Okrasitev

Desertne modele z nožem razrahljajte in iz njih odstranite tortice. Posujte jih s krokantom in jih postrezite. Po želji jih lahko pokapljate z medom.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne