Kolač z zeliščnim čajem

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

18 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Kolač z zeliščnim čajem

Sestavine:

Model za peko (Ø 26 cm)

Testo:

200 ml mleka
125 g instantnega čaja Chai-Latte (5 zavitkov)
250 g masla (mehkega) ali margarine
200 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
4 jajc
250 g moke
2 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
200 g Dr. Oetker Mandljev drobno mletih

Glazura:

150 g Dr. Oetker Bele prelivne čokolade
25 g instantnega čaja Chai-Latte (1 zavitek)
malo mletega cimeta

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Model za peko (Ø 26 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom.
 
V posodi zavrite mleko. Vanj umešajte instantni čaj, ga raztopite in pustite, da se mešanica ohladi.
 
Pečico predhodno segrejte:

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Testo

V mešalni posodi z mešalnikom stepite maslo ali margarino. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Po vrsti umešajte jajca ter ob vsakem jajcu maso mešajte pol minute na najvišji stopnji. Dodajte moko in pecilni prašek, počasi prilivajte mleko s čajem in mešajte na srednji stopnji. Masi na koncu dodajte še mlete mandlje.
Maso enakomerno porazdelite po modelu za peko in jo pecite pribl. 45 minut na spodnjem delu predhodno segrete pečice.


Kolač pustite hladiti 10 minut, nato ga odstranite iz modela in postavite na kuhinjsko rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.


3

Glazura

Čokolado nadrobite in jo v vodni kopeli na majhnem ognju raztopite. Vanjo umešajte čaj v prahu in s pripravljeno glazuro prelijte kolač. Po njej posujte nekaj cimeta in pustite, da se glazura strdi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne