Limonina rulada

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Rolada z limonino kremo z maskarponejem in meringo

pribl. 15 kosov

Uspijeva lako 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Limonina rulada

Limonina krema:

150 g masla
500 g sladkorja
Lupinica 6 limon
Sok 6 limon
6 jajc (velikost M)

Beljakova masa:

5 beljakov (velikost M)
2 zavitke Dr. Oetker Vanilin sladkorja
325 g sladkorja
15 g Dr. Oetker Gustina

Za namastitev:

jedilno olje

Za posip:

Dr. Oetker Sladki prah
30 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

Krema iz maskarponeja:

500 g sira maskarpone
250 g puste skute (10 % maščobe)
75 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja

Za posip:

Dr. Oetker Sladki prah

preparation

Priprava

1

Priprava limonine kreme

Raztopite maslo, dodajte sladkor, naribano limonino lupinico in limonin sok. Z metlico stepite jajca in jih precedite skozi cedilo. Sestavine med mešanjem na srednjem ognju segrevajte toliko časa, dokler se krema ne zgosti.

Čas kuhe: pribl. 12 Minute

Z vročo kremo do roba napolnite kozarce in jih zaprite.


2

Beljakova masa

Z mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte beljake in vanilin sladkor, postopoma dodajajte sladkor in jedilni škrob ter vse skupaj stepite v čvrst sneg.


3

Za namastitev

Papir za peko rahlo namastite z oljem in po njem enakomerno razdelite beljakovo maso.


4

Za posip

Maso posujte s sladkorjem v prahu in nastrganimi mandlji.

Pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.

Električna pečica 150 °C

Pečica na vroči zrak 130 °C

Površina beljakove mase mora biti po peki hrustljava. Beljakova masa naj se v pekaču hladi približno 5 minut. Maso prevrnite na papir za peko, posut s sladkorjem v prahu. Papir nato previdno odstranite. Pustite, da se masa do konca ohladi.


5

Krema iz maskarponeja

Zmešajte sveži sir maskarpone s skuto, sladkorjem in vanilin sladkorjem ter vse skupaj postavite za pribl. 1 uro v hladilnik.


6

Kremo enakomerno razdelite po beljakovi masi. Pri tem ob robu pustite 2 cm prostora.


7

Za premaz

Limonino kremo zmešajte, da nastane gladka masa, ter jo razdelite po kremi iz maskarponeja.


8

Za posip

S pomočjo papirja za peko vse skupaj oblikujte v rulado, jo posujte s sladkorjem v prahu in postrezite.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne