V posodo ubij jajca ter dodaj sladkor, limonin in vanilin sladkor. Vse skupaj penasto stepi, nato primešaj jogurt, olje in naribano limonino lupinico. V ločeni posodi zmešaj moko s pecilnim praškom, nato suhe sestavine nežno vmešaj v mokre, da dobiš enotno maso.
Kalup za šarkelj dobro premaži z maslom in vanj zlij pripravljeno biskvitno zmes. Peci v ogreti pečici 35–40 minut na 180 °C. S peko končaj, ko zobotrebec, vstavljen v sredino, ostane suh. Po peki naj se šarkelj nekaj minut hladi v pekaču, nato ga obrni na žičnato mrežico ali desko, obloženo s papirjem za peko.
: spodnja rešetka
Čas peke: pribl. 35 - 40 Minute
: 180 °C
: 160 °C
Belo čokolado stopi nad nizkim ognjem in jo enakomerno prelij po ohlajenem šarklju. Nato po vrhu potresi mešanico celih in zdrobljenih pastelnih kroglic za igriv in prazničen videz.
Kolači
Kolači
Kolači