Mafini z jagodami in vanilijo

(0)
5 4 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Okusni mafini s svežimi jagodami v biskvitu, okrašeni z belo čokolado in jagodami

pribl. 12 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Mafini z jagodami in vanilijo

Za pekač za mafine (12 kosov):

pribl. 12 papirnatih košaric

Umešano testo:

500 g jagod
150 g mehke margarine ali masla
150 g sladkorja
2 čajnih žličk Dr. Oetker Arome vanilije
1 ščepec soli
3 jajc (velikost M)
125 g pšenične moke
2 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška

Za okrasitev:

pribl. 6 jagod (50 g)
25 g Dr. Oetker Bele prelivne čokolade
0,5 čajnih žličk jedilnega olja

preparation

Priprava

Predpriprava

Jagode operite, očistite in narežite na majhne koščke. Po pekaču za mafine razporedite papirnate modelčke. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C

Umešano testo

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte maslo ali margarino. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor, aromo vanilije in sol, dokler se masa ne zgosti. Jajca dodajajte postopoma ter ob vsakem dodanem jajcu maso mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. Zmešajte moko in pecilni prašek ter nastalo mešanico umešajte v maso. Vanjo nato dodajte še koščke jagod. Z maso napolnite papirnate modelčke za mafine. Pekač za mafine položite na rešetko v pečici.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: pribl. 25 Minute

Mafine pustite v pekaču 10 minut, nato jih odstranite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.


1

Za okrasitev

Jagode operite in narežite na četrtine. Prelivno čokolado nadrobite, dodajte jedilno olje in vse skupaj raztopite v vodni kopeli. Mafine prelijte s stopljeno čokolado in jih okrasite z jagodami.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne