Makroni s kakavom in malinami

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Klasično mandljevo pecivo s kremnim nadevom

40 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Makroni s kakavom in malinami

Za pekač:

Papir za peko
malo maščobe

Masa iz beljakov:

100 g Dr. Oetker Mandljev drobno mletih
200 g Dr. Oetker Sladkega praha
10 g Dr. Oetker Kakava za kolače (približno 1 žlica)
90 g beljakovega testa (približno 3 jajca)
1 žlica sladkorja
1 ščepec soli

Nadev:

50 g masla mehkega
50 g malinovega namaza
100 g Dr. Oetker Sladkega praha
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
malo Dr. Oetker Tekoče barve za jedila rdeče

Za posip:

nekaj Dr. Oetker Sladkega praha

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Mandlje, sladkor v prahu in kakav drobno zmeljite v sekljalniku. Zmes nato s cedilom še enkrat presejte. Pekač namastite in obložite s papirjem za peko.


2

Masa iz beljakov

V mešalni posodi stehtajte beljake. Beljake z mešalnikom (metlici za mešanje) stepajte na najvišji stopnji. Ko nastane penasta zmes, dodajte sladkor in sol ter maso stepajte najmanj 5 minut, da nastane čvrst sneg. V sneg z lopatico za testo v dveh porcijah umešajte zmes mandljev, sladkorja v prahu in kakava. Maso previdno mešajte toliko časa, da postane gosta in kompaktna. Z maso napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 8 mm), na papir za peko nabrizgajte kupčke (Ø 2,5 cm), kjer naj mirujejo približno 30 minut. Pečico predhodno segrejte.
 

Električna pečica 160 °C

Pečica na vroči zrak 140 °C


3

Pekač potisnite v pečico.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 12 - 15 Minute

Pečeno pecivo skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko, kjer se naj ohladi.


4

Nadev

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji kremasto stepite maslo, malinov namaz, sladkor v prahu in vanilin sladkor. V maso umešajte nekaj kapljic rdeče barve za kolače ter z nastalo zmesjo napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 8 mm). Maso enakomerno nabrizgajte po spodnji strani makronov, nanjo pa nato položite zgornjo stran makronov. Pripravljene makrone postavite v hladilnik, dokler se krema ne strdi.


5

Posip

Makrone posujte s sladkorjem v prahu.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne