Flag

Makroni s kakavom in malinami

40 kosov
60
Klasično mandljevo pecivo s kremnim nadevom
Recipe Tips
Makroni so najboljši sveži in ohlajeni, shranjujete pa jih lahko največ en teden.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
Za pekač
malomaščobe
Masa iz beljakov
100 gDr. Oetker Mandljev drobno mletih
200 gDr. Oetker Sladkega praha
10 gDr. Oetker Kakava za kolače (približno 1 žlica)
90 gbeljakovega testa (približno 3 jajca)
1 žličkasladkorja
1 ščepecsoli
Nadev
50 gmasla mehkega
50 gmalinovega namaza
100 gDr. Oetker Sladkega praha
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
maloDr. Oetker Tekoče barve za jedila rdeče
Za posip
nekajDr. Oetker Sladkega praha
1

Predpriprava

Mandlje, sladkor v prahu in kakav drobno zmeljite v sekljalniku. Zmes nato s cedilom še enkrat presejte. Pekač namastite in obložite s papirjem za peko.

2

Masa iz beljakov

V mešalni posodi stehtajte beljake. Beljake z mešalnikom (metlici za mešanje) stepajte na najvišji stopnji. Ko nastane penasta zmes, dodajte sladkor in sol ter maso stepajte najmanj 5 minut, da nastane čvrst sneg. V sneg z lopatico za testo v dveh porcijah umešajte zmes mandljev, sladkorja v prahu in kakava. Maso previdno mešajte toliko časa, da postane gosta in kompaktna. Z maso napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 8 mm), na papir za peko nabrizgajte kupčke (Ø 2,5 cm), kjer naj mirujejo približno 30 minut. Pečico predhodno segrejte.
 

: 160 °C

: 140 °C

3

Pekač potisnite v pečico.

: sredina pečice

Čas peke: 12 - 15 Minute


Pečeno pecivo skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko, kjer se naj ohladi.

4

Nadev

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji kremasto stepite maslo, malinov namaz, sladkor v prahu in vanilin sladkor. V maso umešajte nekaj kapljic rdeče barve za kolače ter z nastalo zmesjo napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 8 mm). Maso enakomerno nabrizgajte po spodnji strani makronov, nanjo pa nato položite zgornjo stran makronov. Pripravljene makrone postavite v hladilnik, dokler se krema ne strdi.

5

Posip

Makrone posujte s sladkorjem v prahu.

  • Makroni so najboljši sveži in ohlajeni, shranjujete pa jih lahko največ en teden.