Flag

Mini torta z borovnicami, jogurtom in kakavom

10 kosov
60
Mini torta z borovnicami, jogurtom in kakavom
Recipe Tips
Brez okrasitve lahko torto tudi zamrznete. 
Borovničev nadev lahko pripravite tudi z odtajanimi in pretlačenimi zamrznjenimi borovnicami.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za model za peko (Ø 18 cm)
Papir za peko
Za model za peko (Ø 18 cm)
malomaščobe
Biskvit
50 gDr. Oetker Kakava za kolače
120 gpšenične moke
2 čajnih žličkiDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
15 gDr. Oetker Kakava za kolače (približno 1 žlica)
3jajc
75 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 ščepecsoli
125 gmasla (mehkega) ali margarine
Nadev
400 gborovnic
4Dr. Oetker Želatine v lističih
200 ghladne smetane za stepanje
300 gjogurta
50 gsladkorja
Za okrasitev
200 ghladne smetane za stepanje
1 zavitekDr. Oetker Kremfixa
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Picture - Dr. Oetker Želatine v lističih
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1

Predpriprava

Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.
 

: 180 °C

: 160 °C

2

Biskvit

V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (pribl. 1 čajno žličko kakava v koščkih postavite na stran) in vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.

: sredina pečice

Čas peke: 30 Minute


Biskvit odstranite iz modela ter ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se ohladi.

3

Papir za peko previdno odstranite. Biskvit dvakrat vodoravno prerežite. Spodnji del biskvita položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.
 

4

Nadev

Borovnice preberite in operite. 150 g borovnic v mešalni posodi dobro pretlačite. Spodnji del biskvita gosto obložite z 200 g borovnic. Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Smetano čvrsto stepite. V mešalni posodi zmešajte jogurt in sladkor. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži. Najprej jo zmešajte z 2 žlicama jogurtove mase, nato pa dodajte še preostalo maso. Vanjo v dveh porcijah umešajte stepeno smetano. Približno 1/3 kreme zmešajte s pretlačenimi borovnicami in nastalo zmes razdelite po dnu biskvita. Na kremo položite srednji del biskvita. Po njem razdelite preostanek kreme, nanjo položite zgornji del biskvita in ga rahlo pritisnite. Torto za najmanj 3 ure postavite v hladilnik.

5

Okrasitev

Rob tortnega modela previdno odstranite in torto po potrebi po robu pogladite z nožem za maslo. Smetano, Kremfix in vanilin sladkor čvrsto stepite. Nastalo kremo na tanko namažite po zgornjem delu biskvita. S preostalo kremo napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 12 mm) in na torto nabrizgajte dekorativne kupčke. Torto okrasite s preostankom borovnic in koščki kakava. Do serviranja jo postavite v hladilnik.

  • Brez okrasitve lahko torto tudi zamrznete. 
    Borovničev nadev lahko pripravite tudi z odtajanimi in pretlačenimi zamrznjenimi borovnicami.