Mini torta z borovnicami, jogurtom in kakavom

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Mini torta z borovnicami, jogurtom in kakavom

10 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Mini torta z borovnicami, jogurtom in kakavom

Za model za peko (Ø 18 cm):

Papir za peko
malo maščobe

Biskvit:

50 g Dr. Oetker Kakava za kolače
120 g pšenične moke
2 čajnih žličk Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
15 g Dr. Oetker Kakava za kolače (približno 1 žlica)
3 jajc
75 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1 ščepec soli
125 g masla (mehkega) ali margarine

Nadev:

400 g borovnic
4 Dr. Oetker Želatine v lističih
200 g hladne smetane za stepanje
300 g jogurta
50 g sladkorja

Za okrasitev:

200 g hladne smetane za stepanje
1 zavitek Dr. Oetker Kremfixa
1 zavitek Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.
 

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C

2

Biskvit

V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (pribl. 1 čajno žličko kakava v koščkih postavite na stran) in vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 30 Minute

Biskvit odstranite iz modela ter ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se ohladi.

3

Papir za peko previdno odstranite. Biskvit dvakrat vodoravno prerežite. Spodnji del biskvita položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.
 

4

Nadev

Borovnice preberite in operite. 150 g borovnic v mešalni posodi dobro pretlačite. Spodnji del biskvita gosto obložite z 200 g borovnic. Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Smetano čvrsto stepite. V mešalni posodi zmešajte jogurt in sladkor. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži. Najprej jo zmešajte z 2 žlicama jogurtove mase, nato pa dodajte še preostalo maso. Vanjo v dveh porcijah umešajte stepeno smetano. Približno 1/3 kreme zmešajte s pretlačenimi borovnicami in nastalo zmes razdelite po dnu biskvita. Na kremo položite srednji del biskvita. Po njem razdelite preostanek kreme, nanjo položite zgornji del biskvita in ga rahlo pritisnite. Torto za najmanj 3 ure postavite v hladilnik.

5

Okrasitev

Rob tortnega modela previdno odstranite in torto po potrebi po robu pogladite z nožem za maslo. Smetano, Kremfix in vanilin sladkor čvrsto stepite. Nastalo kremo na tanko namažite po zgornjem delu biskvita. S preostalo kremo napolnite brizgalno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 12 mm) in na torto nabrizgajte dekorativne kupčke. Torto okrasite s preostankom borovnic in koščki kakava. Do serviranja jo postavite v hladilnik.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne