Piškoti v obliki pečenih jajčk

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

22 kosov

Uspijeva lako 50 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Piškoti v obliki pečenih jajčk

Krhko testo:

300 g gladke moke
100 g Dr. Oetker Sladkega praha
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Finesse pomarančne lupinice
200 g masla (hladno)
2 rumenjakov (velikost M)

Nadev:

200 g marelične marmelade

Za posip:

nekaj Dr. Oetker Sladkega praha

preparation

Priprava

1

Krhko testo

Po delovni površini posujte moko. Preostale sestavine dodajajte po vrstnem redu in jih gnetite, da nastane gladko testo. Testo, zavito v folijo za živila, postavite za 40 minut v hladilnik. Na pomokani površini ga razvaljajte na debelino pribl. 3 mm in z modelčkom (9 cm Ø) izrežite 36 jajčk. Jajčka položite na rahlo namaščena pekača. Iz polovice jajčk z okroglim modelčkom (2 cm Ø) izrežite kroge.


Prvi pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.

Električna pečica pribl. 190 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 170 °C

Čas peke: 8 Minute


2

Postopek ponovite tudi z drugim pekačem.


3

Nadev

Ohlajene piškote namažite z marmelado.


4

Za posip

Vrhnjo polovico piškotov posujte s sladkorjem v prahu in jih združite z drugo polovico.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne