Sestavine za pribl. 35 kosov

Za pekač:
papir za peko

 

Testo:
60 g veganske margarine, zmehčane
175 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
ščepec soli
150 g pšenične moke
75 g Dr. Oetker kakava za kolače
1 ½ žličke Dr. Oetker Original Backin
pecilnega praška
90 g jabolčnega pireja

Za posip:
približno 100 g Dr. Oetker Sladkega
prahu

Kako lahko pripravim razpokančki?

1

Testo:

Sestavine stresite v posodo in z mešalnikom (z lopaticami) naredite gladko testo, najprej na kratko mešajte pri najmanjši hitrosti, nato pa pri srednji. Testo oblikujte v kroglo, ga sploščite in ga pokritega pustite na hladnem najmanj dve uri.

2

Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.


Pečica na vroči zrak: približno 180 °C

Električna pečica: približno 200 °C

3

Presejte sladkor v prahu. Z žličko zajemajte koščke testa v velikosti oreha, z rokami, posutimi s sladkorjem v prahu, oblikujte kroglice in jih dobro povaljajte v sladkorju v prahu, tako da so na debelo posute s sladkorjem. Kroglice razporedite po pekaču in jih specite.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: 8-10 minut

Razpokančke skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo
in pustite, da se ohladijo.

 

NASVETI: • Testo za razpokančke je najbolje pripraviti en dan prej in ga pokritega hraniti v hladilniku. • Razpokančke lahko hranite teden dni v dobro zaprti škatli.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne