Sestavine za pribl. 16 kosov

Za model za šarkelj
(premera 22 cm), npr. Dr. Oetker:

malo maščobe

Testo:
300 g zmehčanega masla ali margarine
150 g sladkorja
2 zavitka Dr. Oetker vanilin sladkorja
2 žlici ruma
5 jajc (velikosti M)
300 g pšenične moke
4 zvrhane žličke Dr. Oetker
Original Backin pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker kakava za kolače
1 žlička mletega cimeta
125 ml rdečega vina
100 g Dr. Oetker grobo mletih
mandljev
150 g Dr. Oetker nastrgane temne
čokolade

Preliv:
200 g Dr. Oetker Sladkega prahu
približno 4 žlice rdečega vina
Za okrasitev:
Dr. Oetker zvezdice mix

Kako lahko pripravim Šarkelj z vinom?

1

Priprava:

Namastite model za šarkelj. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 170 °C
Pečica na vroči zrak: približno 150 °C

2

Testo:

V posodi z mešalnikom (z metlicami) penasto umešajte maslo ali margarino. Postopoma dodajte sladkor, vanilin sladkor in rum ter mešajte, da se sestavine povežejo. Nato enega za drugim dodajajte jajca, vsako pa mešajte približno eno minuto pri največji hitrosti. Primešajte moko, ki ste ji dodali pecilni prašek, kakav in cimet, nato v dveh delih dodajte vino in mešajte pri srednji hitrosti. Na koncu najprej dodajte mandlje, nato pa še nastrgano čokolado. Testo vlijte v model in ga poravnajte. Model postavite na rešetko v pečici.


Položaj v pečici: spodnji
Čas peke: približno 70 minut

3

Ko je šarkelj pečen, ga pustite še 10 minut v modelu na kuhinjski mreži, šele nato ga odstranite in pustite, da se hladi še 30 minut.

4

Preliv:

Sladkor v prahu presejte, dodajte vino in pripravite gost preliv. Prelijte ga po še toplem šarklju, posujte z okrasnimi zvezdicami in
pustite, da se strdi.


NASVET: • Namesto rdečega vina lahko uporabite mleko ali brezalkoholni punč.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne