
1. Sladkor in vodo stresi v ponev.
2. Nad srednje-nizkim ognjem ju strpno segrevaj brez vmesnega mešanja, dokler ne nastane karamela jantarne barve.
3. Nastalo karamelno lavo previdno vlij v model za šarkelj.
1. Jajca zasuj s sladkorjem in bourbon vanilin sladkorjem ter jih vehementno premlati, da popenijo.
2. Dodaj naribano limonino lupinico in vanilijev ekstrakt.
3. Mleko in sladko smetano zlij v kozico ali stlači v mikrovalovko in ju segrej do toplega
4. Toplo mlečno zmes v curku električno primešaj k jajčni mešanici.
5. Zmes pretoči čez fino cedilo, da se znebiš ostankov jajc in dobiš gladko kremo.
1. Kremno zmes prelij čez karamelo v modelu za šarkelj.
2. Na sredino visokega in širokega pekača postavi model, okoli njega pa previdno natoči vrelo vodo, da ustvariš vodno kopel.
3. Vse skupaj zalučaj v pečico, razkurjeno na 160 ºC, in peci 45–60 minut.
4. Ko je peke konec, pusti, da se puding ohladi na sobno temperaturo.
5. Spokaj ga v hladilnik, kjer naj počaka vsaj 5 ur, še raje pa čez noč.
6. Preden model suvereno zvrneš na servirni krožnik, v puding prebodi 5 lukenj povsem do dna, da vakuum popusti.

Desert

Desert

Desert