V mešalni posodi dobro zmešajte obe vrsti moke z nastavkom za kislo testo. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito kislo testo za kruh pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča.
Pekač obložite s papirjem za peko.
Testo za kruh iz kislega testa na rahlo pomokani površini razpolovite in oblikujte v 2 krogli. Obe krogli testa povaljajte v pirini moki in drugo zraven druge položite na pekač. Mesto, kjer sta krogli testa druga ob drugi, premažite z vodo, da se med peko dobro povežeta. Testo znova pustite vzhajati na toplem, dokler se kislo testo za kruh vidno ne poveča.
Predhodno segrejte pečico.
Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 180 °C
Vroči zrak: pribl. 160 °C
Nato dajte kruh iz kislega testa v pečico.
Položaj v pečici: spodnja tretjina
Čas peke: približno 30 minut
Kruh iz kislega testa naj se ohladi na kuhinjski rešetki.
Kruh
Kruh