
V posodo kuhinjskega robota damo presejeni moki. S tem moki prezračimo, pa še testo nam lepše vzhaja. V sredino naredimo luknjo in vanj vlijemo pol mlačnega mleka, dodamo kvas, sladkor in žličko moke. Malo pomešamo po mleku, pokrijemo posodo s krpo, ter počakamo da se kvas aktivira. Med tem v lončku razžvrkljamo jajce, dodamo olivno olje, stopljeno maslo, sol in zelišča. Vse skupaj vlijemo na kvasec, dolijemo skoraj vse mleko in gnetemo testo 10-15 minut na nižji stopnji hitrosti. Mleko po potrebi dolijemo, odvisno, koliko tekočine potrebuje moka, Seveda ga dolivamo na začetku miksanja. Testo vzamemo iz posode in ga na deski še malo ročno pregnetemo ter oblikujemo v hlebček. Hlebček pokrijemo s posodo in ga vzhajamo nekje od 45 minut do ure. Po vzhajanju ga nežno oblikujemo v debelejši svaljk. Prvo narežemo 4 kepice testa, malo večje, nato iz ostalega pa malo manjše, okrog 40-50 g. Večje kepice narežem na 3 dele, vsak del razvaljam v kroge in jih malo pomokamo. Vsak krogec narežem na 4 dele, tako, da je v sredini testo še skupaj. Primemo prvi trikotnik testa, ga ovijem v krogec. Nato ovijem okrog drugi trikotnik, enako še ostala dva. Tako "rožico" damo v sredino drugega kroga testa in ponovimo vajo z ovijanjem trikotnikov. Nato vse skupaj prenesemo na tretji kos testa in spet okrog ovijemo trikotnike testa. Tako dobimo testeno rožico, kateri lističe še malo razpremo. Na pekač položimo peki papir in ga malo pomokamo. V sredino damo malo keramično posodo. Okrog posode začnemo polagat kroglice testa in naše 4 rožice. Sama sem okrog kepic dala še obroč, da sem obdržala lepo okroglo formo. Vse skupaj pustimo počivat pol ure. Pečico vklopimo na 180 - 190 stopinj. Pred peko premažemo naš venček z stepenim jajcem, v katerega smo dali žlico mleka. Po kepicah nato posujemo semena po izbiri. Jaz sem z makom, sezamom, lanenini semeni in koruznim zdrobom. Venček pečemo približno 20-25 minut, odvisno od pečice. Med peko pa naredimo omako po želji, katero damo v posodo v sredini venčka.

Kruh

Kruh

Kruh