Maslo stopite in pustite, da se ohladi. Češnje odcedite skozi cedilo in prihranite tekočino. Pekač premažite z maslom. Pečico segrejte na 200 °C.
V posodi za mešanje stepite jajca in vročo vodo z mešalnikom (metlice) na najvišji hitrosti približno 1 minuto, da postane zmes penasta. Postopno dodajte sladkor, pomešan z vanilijevim sladkorjem, in stepajte še približno 2 minuti.
Moko, kakav in pecilni prašek presejte in pri najnižji hitrosti rahlo vmešajte v zmes. Dodajte stopljeno maslo in na hitro premešajte. Zmes enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču (če nimate pekača z visokim robom, lahko ob rob postavite zloženi trak aluminijaste folije). Pecite na sredini pečice.
Pustite, da se biskvit ohladi na rešetki.
Čas peke: približno 15 minut
Temperatura pečice (zgoraj/spodaj): približno 200 °C
Ventilacijska pečica: približno 180 °C
Zmešajte 100 ml češnjevega likerja s 100 ml prihranjene tekočine od češenj. S to mešanico enakomerno prelijte biskvit.
Približno 175 g češenj prihranite za okras. V loncu zmešajte prašek za preliv s sladkorjem, dodajte 600 ml tekočine od češenj in dobro premešajte. Ob stalnem mešanju segrevajte do vretja. Nato dodajte preostale češnje in jih enakomerno razporedite po biskvitu.
Mrzlo sladko smetano stepite z utrjevalcem za smetano in vanilijevim sladkorjem skoraj do konca. Nato dodajte češnjev liker in stepajte, dokler smetana ne postane čvrsta. Enakomerno jo razporedite po češnjevem nadevu.
Temno čokolado naribajte neposredno na smetano z nožkom za zelenjavo ali lupilnikom. Na vrh dodajte prihranjene češnje. Torto hranite v hladilniku do postrežbe.
Desert
Desert
Desert