Flag

Jabolčna pita z mandlji

20 kosov
85
Najboljši recept za pripravo klasične jabolčne pite z mandlji
Recipe Tips
Pito lahko pripravite tudi v modelu za peko (Ø 26 cm), pri čemer prepolovite testo in nadev.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač (40 x 30 cm)
malomaščobe
Nadev
1,5 kgjabolk npr. boskop
50 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
1 konica nožamletega cimeta
30 grozin
50 gmasla
50 gsladkorja približno
Krhko testo
400 gpšenične moke
4 žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajne)
70 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
2jajc (velikost M)
4 žlicemleka
150 gmasla mehkega ali margarine
Dodatno
1rumenjak (velikost M)
1 žlicamleka
50 gDr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe
1

Predpriprava

Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.

: 200 °C

: 180 °C

2

Nadev

Jabolka olupite in naribajte ali jih narežite na majhne koščke. V posodi med mešanjem rahlo popražite naribana jabolka ali njihove koščke, sladkor, vanilin sladkor, cimet, rozine in maslo. Nato pustite, da se zmes rahlo ohladi, ter ji dodajte nekaj sladkorja.

3

Krhko testo

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo, ki ga oblikujte v zvitek. Polovico testa razvijte po pekaču.

4

Jabolčni nadev razdelite po testu.

5

Navodilo za pripravo zgornje plasti testa

Drugo polovico testa razvaljajte v velikosti pekača in ga previdno zvijte v zvitek.


Zvitek nato razvijte po jabolčnem nadevu.
 

6

Zmešajte rumenjak z mlekom in premažite testo. Zgornjo plast testa večkrat prebodite z vilicami in posujte z mandlji. Začnite s peko.

: spodnja rešetka

Čas peke: 25 Minute


Jabolčna pita naj se ohladi v pekaču na kuhinjski rešetki.

  • Pito lahko pripravite tudi v modelu za peko (Ø 26 cm), pri čemer prepolovite testo in nadev.