PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Jabolčna pita z mandlji

(0)
0 0 5
Ocena recepta recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Najboljši recept za pripravo klasične jabolčne pite z mandlji

20 kosov

Medium 60 Minutes

Sestavine

Sestavine

For the recipe  Jabolčna pita z mandlji

Za pekač (40 x 30 cm):

malo maščobe

Nadev:

1,5 kg jabolk npr. boskop
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 konica noža mletega cimeta
30 g rozin
50 g masla
50 g sladkorja približno

Krhko testo:

400 g pšenične moke
4 žličke Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajne)
70 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
2 jajc (velikost M)
4 žlic mleka
150 g masla mehkega ali margarine

Dodatno:

1 rumenjak (velikost M)
1 žlica mleka
50 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 200 °C

Pečica na vroči zrak 180 °C

2

Nadev

Jabolka olupite in naribajte ali jih narežite na majhne koščke. V posodi med mešanjem rahlo popražite naribana jabolka ali njihove koščke, sladkor, vanilin sladkor, cimet, rozine in maslo. Nato pustite, da se zmes rahlo ohladi, ter ji dodajte nekaj sladkorja.

3

Krhko testo

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo, ki ga oblikujte v zvitek. Polovico testa razvijte po pekaču.

4

Jabolčni nadev razdelite po testu.

5

Navodilo za pripravo zgornje plasti testa

Drugo polovico testa razvaljajte v velikosti pekača in ga previdno zvijte v zvitek.

Zvitek nato razvijte po jabolčnem nadevu.
 

6

Zmešajte rumenjak z mlekom in premažite testo. Zgornjo plast testa večkrat prebodite z vilicami in posujte z mandlji. Začnite s peko.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: 25 Minute

Jabolčna pita naj se ohladi v pekaču na kuhinjski rešetki.