PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Mafini v obliki čebeljega pika

(0)
0 0 5
Ocena recepta recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Mehki mafini iz kvašenega testa v obliki čebeljega pika, polnjeni s pudingovo kremo

12 kosov

Medium 60 Minutes

Sestavine

Sestavine

For the recipe  Mafini v obliki čebeljega pika

Za model za mafine (12 kosov):

malo maščobe

Kvašeno testo:

50 ml mleka
100 g masla ali margarine
250 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
2 jajc (velikost M)

Obloga:

25 g masla
25 g sladkorja
1 žlica medu
50 g sladke smetane za stepanje
70 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

Nadev:

1 zavitek Dr. Oetker Galette vanilija
100 ml mleka
200 g sladke smetane za stepanje

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo ali margarino.

2

Kvašeno testo

V mešalni posodi zmešajte moko s kvasom. Dodajte preostale sestavine, mešanico mleka in masla/margarine ter z mešalnikom (metlici za gnetenje) vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. V vmesnem času namastite model za mafine. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 200 °C

Pečica na vroči zrak 180 °C

3

Obloga

V posodi med mešanjem zavrite vse sestavine. Maso med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa jo postavite na stran.

4

Vzhajano testo z dvema žlicama porazdelite po modelu za mafine. Testo rahlo pritisnite, večkrat prebodite z vilicami ter po njem enakomerno porazdelite oblogo z mandlji. Model položite na rešetko v pečici.

Z ostrim nožem previdno razrahljajte rob pečenih mafinov ter pritrdite odpadle mandlje.
Mafine odstranite iz modela in pustite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: 15 Minute

5

Mafine vodoravno prerežite ter spodnje polovice položite na pladenj ali večji krožnik.

6

Nadev

Kremast puding pripravite po navodilih na embalaži, a z 100 ml mleka in 200 g smetane. Kremo z žlico porazdelite po spodnjih polovicah. Nanjo položite zgornje polovice ter mafine do serviranja postavite v hladilnik.