Mafini v obliki čebeljega pika

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Mehki mafini iz kvašenega testa v obliki čebeljega pika, polnjeni s pudingovo kremo

12 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Mafini v obliki čebeljega pika

Za model za mafine (12 kosov):

malo maščobe

Kvašeno testo:

50 ml mleka
100 g masla ali margarine
250 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
2 jajc (velikost M)

Obloga:

25 g masla
25 g sladkorja
1 žlica medu
50 g sladke smetane za stepanje
70 g Dr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe

Nadev:

1 zavitek Dr. Oetker Galette vanilija
100 ml mleka
200 g sladke smetane za stepanje

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo ali margarino.


2

Kvašeno testo

V mešalni posodi zmešajte moko s kvasom. Dodajte preostale sestavine, mešanico mleka in masla/margarine ter z mešalnikom (metlici za gnetenje) vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. V vmesnem času namastite model za mafine. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 200 °C

Pečica na vroči zrak 180 °C


3

Obloga

V posodi med mešanjem zavrite vse sestavine. Maso med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa jo postavite na stran.


4

Vzhajano testo z dvema žlicama porazdelite po modelu za mafine. Testo rahlo pritisnite, večkrat prebodite z vilicami ter po njem enakomerno porazdelite oblogo z mandlji. Model položite na rešetko v pečici.

Z ostrim nožem previdno razrahljajte rob pečenih mafinov ter pritrdite odpadle mandlje.
Mafine odstranite iz modela in pustite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: 15 Minute


5

Mafine vodoravno prerežite ter spodnje polovice položite na pladenj ali večji krožnik.


6

Nadev

Kremast puding pripravite po navodilih na embalaži, a z 100 ml mleka in 200 g smetane. Kremo z žlico porazdelite po spodnjih polovicah. Nanjo položite zgornje polovice ter mafine do serviranja postavite v hladilnik.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne