PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Okrasitev s sladkorjem in izomaltom

1

Sladkorne niti: če želite torto okrasiti s sladkornimi nitkami, kot je pajkova mreža, stopite sladkor v posodi ob stalnem mešanju. Pazite, da sladkor preveč ne potemni. Pustite, da se sladkor malo ohladi, nato pa z vilicami ali metlicami za stepanje z zaobljenimi vrhovi povlecite niti čez torto. Namesto sladkorja lahko uporabite tudi izomalt. Sladkorne nitke okoli torte naredite tik pred serviranjem.

Karamelizirani oreščki: Za karamelizirane oreščke lahko uporabite lešnike ali mandlje. Najprej v posodi ob stalnem mešanju stopite sladkor. Posodo odstavite z ognja in oreščke s pomočjo vilic hitro obračajte v karameli, dokler niso z njo povsem obdani. Karamelizirane oreščke razporedite po papirju za peko in jih pustite, da se ohladijo; nato jih hranite na suhem mestu. 

3
2

Sladkor za čaj: Dekorativni sladkor za čaj lahko preprosto izdelamo sami. Sladkor pomešajte z vodo, da dobite rahlo grudasto zmes. Zmes namažite na papir za peko. V sladkor vtisnite modelčke (po možnosti okrogle, saj se koničasti robovi težje ločijo od sladkorja). Modelčka ne izvlecite takoj, temveč ga skupaj s sladkorjem malce povlecite vstran, nato pa kalup previdno izvlecite. Nadaljujte s čistimi modelčki. Sladkorni motivi naj se na prostem sušijo približno 4 dni. Preden se sladkorna zmes popolnoma posuši, lahko vanjo po želji zapičite zobotrebce ali jo aromatizirate z vaniljevim sladkorjem.