Okrasitev s sladkorjem in izomaltom

1

Sladkorne niti: če želite torto okrasiti s sladkornimi nitkami, kot je pajkova mreža, stopite sladkor v posodi ob stalnem mešanju. Pazite, da sladkor preveč ne potemni. Pustite, da se sladkor malo ohladi, nato pa z vilicami ali metlicami za stepanje z zaobljenimi vrhovi povlecite niti čez torto. Namesto sladkorja lahko uporabite tudi izomalt. Sladkorne nitke okoli torte naredite tik pred serviranjem.

Karamelizirani oreščki: Za karamelizirane oreščke lahko uporabite lešnike ali mandlje. Najprej v posodi ob stalnem mešanju stopite sladkor. Posodo odstavite z ognja in oreščke s pomočjo vilic hitro obračajte v karameli, dokler niso z njo povsem obdani. Karamelizirane oreščke razporedite po papirju za peko in jih pustite, da se ohladijo; nato jih hranite na suhem mestu. 

3
2

Sladkor za čaj: Dekorativni sladkor za čaj lahko preprosto izdelamo sami. Sladkor pomešajte z vodo, da dobite rahlo grudasto zmes. Zmes namažite na papir za peko. V sladkor vtisnite modelčke (po možnosti okrogle, saj se koničasti robovi težje ločijo od sladkorja). Modelčka ne izvlecite takoj, temveč ga skupaj s sladkorjem malce povlecite vstran, nato pa kalup previdno izvlecite. Nadaljujte s čistimi modelčki. Sladkorni motivi naj se na prostem sušijo približno 4 dni. Preden se sladkorna zmes popolnoma posuši, lahko vanjo po želji zapičite zobotrebce ali jo aromatizirate z vaniljevim sladkorjem.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne