
1. Čokolado nalomi v skledico, prilij olje in jo postavi v mikrovalovno pečico. Segrevaj v kratkih intervalih, da se čokolada povsem stopi, vmes pa premešaj. Pusti, da se malce ohladi.
2. V drugi posodi zmešaj suhe sestavine: moko, pecilni prašek in kakav.
3. V večjo posodo ubij jajci in dodaj sladkor. Z električnim mešalnikom stepaj, da svetlo popenijo – približno 7–10 minut.
4. V jajčno peno s spatulo primešaj vanilijevo aromo, sol in stopljeno čokolado.
5. Skozi cedilo v čokoladno maso presej mešanico moke in kakava.
6. Vse skupaj premešaj le toliko, da moka izgine in se sestavine povežejo.
7. Maso pusti počivati na sobni temperaturi vsaj 30 minut. Po pol ure bo masa namreč dovolj gosta, da iz nje oblikuješ kroglice.
8. Pekač obloži s papirjem za peko.
9. Po dve žlički mase z dlanmi oblikuj v kroglice, ki jih razporediš po pekaču. Med kroglicami naj bo dovolj prostora, saj se močno razlezejo.
10. Peci jih 7–9 minut pri 180 ºC.
11. Kot se za brownieje spodobi, so ob odhodu iz pečice na sredini še zelo mehki – to je pričakovano in zaželeno.
12. Po popolnoma ohlajenih piškotih pošpricaj stopljeno belo čokolado in potresi z božičnim dekorjem.

Kolači

Kolači

Kolači