Flag
Minimising Waste
MANJ ODPADKOV iN ENAKO ODLiČEN OKUS

Vse male odločitve, ki jih sprejemamo vsak dan, lahko na koncu veliko spremenijo. Zato ne le zmanjšujemo količino zavržene hrane v naših kuhinjah, temveč tudi delimo nasvete in recepte, s katerimi lahko vsi zmanjšamo količino zavržene hrane. Do leta 2025 želimo, da bi bila vsa naša embalaža primerna za recikliranje, da bomo lahko vsi prispevali k zmanjšanju količine odpadkov. Prav tako si prizadevamo, da bo še lažje ugotoviti, kaj se lahko ločuje in reciklira in česa ne.

NAŠ NAPREDEK
Okusni izdelki v odgovorni embalaži

Za embalažo naših izdelkov uporabljamo kar najmanj materiala, pri čemer pazimo, da so uporabljeni materiali kar najprimernejši za recikliranje.

Papir ima prednost

V največji mogoči meri uporabljamo za recikliranje primerno papirnato embalažo, zato boste lažje reciklirali materiale in prispevali k prehodu v bolj trajnostnoprihodnost. Vse naše zložljive škatle za pico že vsebujejo 70–80 %
recikliranega materiala. 

Picture -

Zmanjševanje količine plastične embalaže

Kadar koli je treba uporabiti plastiko, poskušamo uporabiti takšno, ki je primerna za recikliranje, in tako iz okolja preusmeriti čim več odpadkov. Izogibamo se plastičnim pokrovom na ohlajenih sladicah, kadar je to smiselno. Od leta 2022 plastičnih pokrovčkov ne uporabljamo več pri nekaterih naših izdelkih, na primer pri visoko beljakovinskih pudingih in celotni liniji LoVE it!. Pričakujemo, da se bomo tako izognili približno 117 tonam plastike na leto, kar ustreza približno 40 polnim tovornjakom!


Picture -

Preprostejše recikliranje

Vemo, da je včasih težko ugotoviti, katere sestavne dele embalaže je mogoče reciklirati. Zato si prizadevamo, da bi označevanje vse naše embalaže zagotavljalo jasne informacije o embalažnih materialih, da bi jih bilo mogoče pravilno ločiti in odvreči v zabojnik za recikliranje. 


Picture -

NAŠ NAPREDEK
Zmanjševanje količine zavržene hrane

S skupnimi močmi se lahko lotimo reševanja vprašanja zavržene hrane. Ali ste vedeli, da 6–8 % podnebju škodljivih emisij nastane zaradi zavržene hrane? Na srečo lahko to spremenimo. Oglejmo si različne načine, kako lahko ostanki hrane postanejo odlična priložnost – od preprečevanja zavržene hrane s ponovno uporabo sestavin do preoblikovanja starih sestavin v nekaj povsem novega.

Zmanjševanje količine zavržene hrane 

Pri Dr. Oetkerju postajamo ustvarjalni, ko gre za reševanje odpadkov – od predelave odvečnega testa za pico v nove serije do recikliranja ostankov sira, ki ne pristanejo na pici. Med ustvarjanjem naših izdelkov vedno iščemo priložnosti za zmanjšanje živilskih odpadkov, tako da lahko do leta 2025 zmanjšamo živilske odpadke, ki nastanejo v naših skladiščih in proizvodnji, za 25 %.

Picture -

Oživite svoje ostanke

V ostankih hrane je priložnost. Ne glede na to, ali se odločite za mešanje, kuhanje ali pečenje, imate moč spremeniti prezrele sadne sestavine v nekaj okusnega. Od smutijev in marmelad do sladkih peciv, kanček čarovnije v kuhinji lahko da starim sestavinam novo življenje.

Picture -

Predobro, da bi ga zapravili

We guarantee that our products are best until the ‘best before’ date, with Zagotavljamo, da so naši izdelki najboljši do datuma „uporabno najmanj do“, veliko izdelkov pa je primernih za uživanje še dolgo po tem datumu; vendar vedno priporočamo, da pogledate, povohate in uporabite najboljšo presojo, preden zavržete hrano.

Picture -

Skrbna peka

Zrelo banano spremenite v okusno poslastico.

Pojdi na recept
Pojdi na recept
Pojdi na recept
Izvedite več
Odkrijte našo pot do trajnosti

Trajnost lahko na številne načine vključimo v svoje vsakodnevne dejavnosti. Na naših petih prednostnih področjih – prehrana, trajnostne sestavine, zmanjševanje količine odpadkov, podnebni ukrepi in vključenost – sprejemamo ukrepe, ki postopoma prinašajo velike spremembe. S skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši jutri.

KAJ NAM POMENi TRAJNOST

Uporabljamo vedno več trajnostnih sestavin, ponujamo več rastlinskih možnosti in uporabljamo več embalaže, ki jo je mogoče reciklirati.

Discover More
Discover More
Discover More