Flag
Podnebni ukrepi
ZAŠČiTA NAŠEGA SKUPNEGA DOMA

Če sodelujemo, lahko naša mala vsakodnevna dejanja privedejo do večjih sprememb. Od zmanjšanja vpliva na podnebje z obsežnejšim recikliranjem do prizadevanja za popolno podnebno nevtralnost do leta 2050 – vsi lahko ukrepamo za zaščito in ohranitev našega skupnega doma.

Naš napredek
Naši cilji

Do leta 2050 želimo doseči popolno podnebno nevtralnost vseh naših dejavnosti, tako neposredno kot posredno, zato smo si zastavili dolgoročne cilje.

Uporaba obnovljivih virov

Prizadevamo si proizvajati lastno obnovljivo energijo, podpiramo razvoj vetrnih elektrarn v Turčiji in uporabljamo solarne plošče na naših lokacijah v Južni Afriki, Nemčiji, Italiji, Romuniji, na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem. V svojih proizvodnih obratih uporabljamo energijo iz obnovljivih virov, od leta 2022 pa električno energijo iz sončnih in vetrnih elektrarn pridobivamo od drugod, kjer je to mogoče, s čimer smo preprečili okoli 65.000 ton ogljikovega dioksida.

Picture -

Uvajanje energetsko učinkovitih procesov

Prizadevamo si, da bi bili naši postopki proizvodnje hrane čim bolj energetsko učinkoviti. Skupno porabo električneenergije zmanjšujemo na najrazličnejše načine, od prehoda na bolj trajnostno razsvetljavo do optimizacije naših procesov.

Picture -

Pomagamo vam reciklirati več

Trudimo se, da bo do leta 2025 vsa naša embalaža primerna za recikliranje. Z zmanjševanjem količine embalaže, ki jo uporabljamo, dajanjem prednosti papirnim materialom in izogibanjem plastiki, če je le mogoče, bomo poskrbeli za odgovornejše pakiranje vaših najljubših izdelkov. Preberite, kako zmanjšujemo količino odpadkov.

Picture -

Trajnostno kmetovanje

V želji, da bi poskrbeli za naš planet, siprizadevamo za dobavne verige brez krčenja gozdov. Z bolj trajnostnimi načinikmetovanja, kot je regenerativno kmetijstvo, lahko zaščitimo biotsko raznovrstnost, ohranimo zdravje tal in preprečimo izpuščanje ogljika v ozračje. Več o tem, kako ukrepamo za naš planet.

Picture -

Vaše male spremembe za velik učinek

Vsak od nas ima svojo vlogo pri razvoju bolj trajnostne prihodnosti. Tukaj je nekaj ukrepov, s katerimi lahko prispevate k boljšemu svetu.

Poskusite naše vegetarijanske in
rastlinske izdelke

Ali ste vedeli, da lahko občasna zamenjava mesa za vegetarijansko ali rastlinsko alternativo pripomore k manjšemu ogljičnemu odtisu? To pa zato, ker te alternative praviloma potrebujejo manj vode in manj zemlje ter proizvajajo manj toplogrednih plinov, kar ima veliko manjši vpliv na okolje. 


Picture -

Okusni rastlinski recepti

Najboljši nasveti za pripravo okusne hrane na rastlinski osnovi.

Vegan Recipes
Vegan Recipes
Vegan Recipes

Prihranite energijo tako, da preskočite predgretje pečice

Vse, kar morate storiti, je, da malo pogosteje preverite hrano in jo pustite v pečici nekoliko dlje. Na splošno bo pečica še vedno vklopljena manj časa, kot če bi jo predgreli. rezultat? Manj porabljene energije, manj emisij ogljika in enako okusne peke!

Picture -

Reciklirajte svojo embalažo

Prizadevamo si, da bi našo papirno in plastično embalažo čim bolj reciklirali, tako da je, ko končate s pripravo okusnih dobrot, odpadke enostavno ločiti in reciklirati. Izvedite več o našem sistemu označevanja recikliranja.

Picture -


Izvedite več
Odkrijte našo pot do trajnosti

Trajnost lahko na številne načine vključimo v svoje vsakodnevne dejavnosti. Na naših petih prednostnih področjih – prehrana, trajnostne sestavine, zmanjševanje količine odpadkov, podnebni ukrepi in vključenost – sprejemamo ukrepe, ki postopoma prinašajo velike spremembe. S skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši jutri.

KAJ NAM POMENi TRAJNOST

Uporabljamo vedno več trajnostnih sestavin, ponujamo več rastlinskih možnosti in uporabljamo več embalaže, ki jo je mogoče reciklirati.

Discover More
Discover More
Discover More