V mleku zakuhamo puding. Ne dodajamo sladkorja. Kuhan puding pokrijemo s folijo za živila po površini in ga pustimo da se popolnoma ohladi. Najprej do sobne temperature na kuhinjskem pultu, potem pa do zares hladnega v hladilniku.
Sladko smetano stepamo do mehkega. Takrat med rednim mešanjem dodamo želatino fix in mešamo eno minuto da dobimo gosto smetano. Vmešamo oba sladkorja v prahu in limonin sok.
Tri žlice kreme zmiksamo z ohlajenim pudingom. Uporabljamo električne metlice da razbijemo puding in nastane enotna krema. To kremo vmešamo k smetani. Mešamo da se vse sestavine lepo povežejo. Po okusu dosladkamo in dodamo še malo limoninega soka.
Kremo vsaj za 1-2 uri položimo v hladilnik.
Košarice nadevamo z borovničevo marmelado. Nanjo nabrizgamo kremo in jo okrasimo. Postrežemo takoj ali hranimo v hladilniku do postrežbe.
Desert
Desert
Desert