
Segrejemo mleko in v njem stopimo maslo ali margarino.
Moko stresemo v posodo za mešanje in jo premešamo s suhim kvasom.
Dodamo ostale sestavine (razen čokoladnih koščkov) ter prilijemo toplo mleko z maslom.
Z mešalnikom z nastavki za gnetenje najprej mešamo pri najnižji hitrosti, nato približno 5 minut pri najvišji, dokler ne dobimo gladkega testa.
Na koncu na hitro vgnetemo še koščke čokolade.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem mestu, dokler se vidno ne poveča.
Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na:
Zgornje in spodnje gretje: približno 180 °C
Ventilacijska pečica: približno 160 °C
Testo na rahlo pregnetemo na pomokani površini in ga razdelimo na približno 8 enakih delov.
Vsak kos oblikujemo v kroglico, rahlo sploščimo in z ostrim nožem ali plastično lopatico zarežemo obliko zvezde.
Notranje konice zvezde rahlo prepognemo navzven.
Na pekač položimo po 4 zvezdice in po želji še dodatno oblikujemo konice.
Premažemo jih z mlekom, potresemo s krokantom iz lešnikov in pustimo počivati na toplem, da še enkrat vzhajajo.
Pečemo na srednji rešetki 15–18 minut, dokler ne dobijo zlato rjave barve.
Zvezdice skupaj s papirjem za peko prestavimo na rešetko in pustimo, da se ohladijo.

Kruh

Kruh

Kruh