
Že nekaj ur pred peko vse sestavine zberemo na kuhinjski površini, da bodo vse iste temperature, kar je pri pekovskih izdelkih zelo pomembno.
Najprej presejemo moko, ki jo nato damo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero zdrobimo sveži kvas. Mleko skupaj s sladkorjem segrejemo do te mere, da je prijetno toplo in ga prelijemo po kvasu. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 10 minut. Nato vzhajani zmesi ob strani dodamo sol, olje in naribano lupinico ene limone. Zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo vzhajati vsaj 30 minut. Testo nato na pomokani površini razvaljamo "bolj na debelo" ter ga po valjanju zvijemo kot rolado. Položimo v podolgovati pekač, obložen s peki papirjem in pustimo vzhajati nekaj minut. Nato štruco pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji posujemo s semeni.
V predhodno neogreti pečici štruco pečemo na 180 stopinjah 40 minut.

Kruh

Kruh

Kruh