Sveži kvas razdrobimo v mlačno mleko, dodamo ščepec sladkorja in malo moke ter pustimo 10 minut, da se aktivira. Nato presejemo preostalo moko v posodo, dodamo vzhajan kvas in ostale sestavine po vrsti. Zamesimo gladko testo z mešalnikom (s kavlji za testo). Pokrijemo in pustimo počivati približno 10 minut.
Maslo pregnetemo z moko, oblikujemo ploščico in za 20 minut shranimo v hladilnik.
Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik, nanj položimo masleni plošček in ga popolnoma ovijemo v testo. Razvaljamo v pravokotnik in dvakrat preklopimo z ožje strani (nastanejo 3 plasti – t. i. enostavna tura). Ohladimo 15 minut. Postopek ponovimo in ponovno hladimo 15 minut.
Testo nato razvaljamo v pravokotnik (40 × 60 cm). Razrežemo ga na 20 trikotnikov (12 × 20 cm). Na ožjem delu vsakega trikotnika naredimo 3 cm globok zarez.
Na vsak trikotnik, na mestu reza, namažemo približno 1 čajno žličko (okoli 6 g) lešnikovega namaza. Zarezane konice testa rahlo povlečemo navzven čez nadev in ga zvijemo v obliko rogljička z rahlim napenjanjem. Zvitek rahlo podaljšamo in položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, s spojem obrnjenim navzdol. Pokrijemo in pustimo vzhajati približno 20 minut.
Pekač postavimo na sredino predhodno ogrete pečice.
Čas peke: približno 20 minut
Zgornje in spodnje gretje: 190 °C
Vroč zrak: 170 °C
Kruh
Kruh
Kruh