1. Beljake stepaj.
2. Ko se začnejo peniti, primešaj limonin sok in sol.
3. Med stepanjem postopoma dodajaj sladkor, dokler se ta ne stopi in dobiš svetlečo meringo, kar lahko traja tudi do 15 minut.
4. V meringo z električnim mešalnikom vmešaj vanilijevo aromo in gustin.
5. Na pladenj za peko položi list papirja za peko, ki ga nanj pritrdiš z malo meringe – pomembno je, da se list ne premika.
6. Meringo enakomerno razporedi po pripravljenem pekaču in enakomerno posuj z mandljevimi lističi.
7. Biskvit peci 25–30 minut pri 150 ºC.
8. Po peki na biskvit položi list peki papirja, nato vse skupaj zvrni in odlušči prvi list peki papirja ter pusti, da se biskvit shladi.
1. Kremni sir zmešaj s sladkim prahom in vanilijevo pasto.
2. Sladko smetano stepi in jo s spatulo vmešaj v kremo.
1. Biskvit premaži s kremo, po njej pa razporedi maline.
2. Vse skupaj zvij v rulado tako, da mandljevi lističi gledajo navzven.
3. Rulado postavi v hladilnik za 2–4 ure, a priporočava, da jo postrežeš najkasneje po 6 urah
4. Pred postrežbo jo okrasi z nabrizgano stepeno smetano in svežimi malinami.
Desert
Desert
Desert