Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorska: 160 °C). Model za torto obložite s papirjem za peko. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte ostale sestavine in mešajte najprej počasi, nato 2 minuti na najvišji hitrosti, da dobite gladko zmes. Zmes vlijte v model in pecite v spodnji tretjini pečice približno 40 minut.
Ohlajen biskvit odstranite iz modela in odstranite papir za peko. Nato ga vodoravno prerežite na tri enakomerne plasti. Prvo plast položite na servirni pladenj in jo premažite z 2 žlicama marmelade.
V smetano dodajte mešanico sladkorja, vanilijevega sladkorja, kakava in Kremfixa ter stepite v čvrsto kremo. Tretjino kreme enakomerno razporedite po prvi plasti torte. Postopek ponovite z drugo in tretjo plastjo, tako da torto sestavite v višino.
S preostankom kreme tanko premažite zunanjost torte in ustvarite nežen, rustikalni videz. Torto nato postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se lepo strdi. Pred serviranjem jo okrasite s svežim jagodičevjem in lističi mete.
Desert
Desert
Desert