
V skledo presejemo moko, v sredini izkopljemo jamico, vanjo zlijemo toplo mleko, mlačno vodo, žlico olja, stopljeno maslo, malo zasujemo z moko, potem pa dodamo še zdrobljen kvas ter žličko sladkorja, za rob posode pa damo še žličko soli. Vse sestavine s kuhalnico premešamo, da jih vmešamo v testo in da poberemo vso moko, nato pa ga prenesemo na pomokano desko ter ga gnetemo približno 5-10 minut, da postane gladko in se ne lepi ne na podlago ne na prste. Pregneteno testo vrnemo v skledo in ga pokrijemo s krpo, kjer mora vzhajati 1 uro. Nato ga vzamemo ven iz posode, ga še enkrat fino pregnetemo in ga damo vzhajati še za 30 minut. Vmes segrejemo pečico na 200 °C, damo vanj pekač, da se segreje do vročega, ga previdno vzamemo ven in vanj položimo testo. Ko je pečica dovolj segreta, premažemo testo s stepenim jajcem, ga po vrhu globoko na več delih prerežemo z nožem, ob straneh pa še prebodemo. Nato ga damo peči v pečico in sicer prvih 10 minut na 200 °C, nadaljnih 50 minut pa na 180 °C.

Kruh

Kruh

Kruh