1. V posodo zlij mlačno vodo, stresi sladkor in nadrobi kvas.
2. Vse skupaj zmešaj z metlico.
3. V posodo robota stresi moko in dodaj sol, olje in kislo smetano.
4. Prilij kvasni nastavek.
5. Sestavine zmešaj, nato pa gneti približno 10 minut do prožnega in voljnega testa s svetlečo površino. Za lažje delo priporočava uporabo kuhinjskega robota z nastavkom za gnetenje.
6. Posodo z zgnetenim testom pokrij z vlažno krpo ali plastično kapo za tuširanje.
7. Testo naj na toplem vzhaja do dvojne prostornine, približno 1 uro.
1.V skodelici zmešaj 3 žličke moke, žličko soli in 2–3 žlice vode.
2. Z dobljeno zmesjo napolni dresirno vrečko.
1. Pečico segrej na 180 ºC.
2. Testo zvrni na pomokano delovno površino in ga razdeli na 8 približno enakih delov - najprej ga oblikuj v enakomerno debelo štručko, ki jo razpoloviš po dolgem in počez, vsako četrtino pa ponovno razpolovi počez.
3. Vsak del na tanko razvaljaj do dolžine pekača.
4. Zvij ga v dolgo kačo in jo preloži v pekač, prekrit s papirjem za peko.
5. Na tak način na pekaču zvrsti 8 kač.
6. S čopičem jih narahlo premaži z oljem, nato pa jih postavi v pečico.
7. Pečejo naj se 15 minut pri 180 ºC.
8. Slanike vzemi iz pečice, nato odreži konec vrečke s slanim prelivom in ga nemudoma nanesi nanje.
9. Slanike prestavi nazaj v pečico za dodatnih 5-10 minut.
10. Po peki naj se ohladijo na pekaču.
Kruh
Kruh
Kruh