V skledo presejte obe vrsti moke. Sveži kvas raztopite v mlačnem mleku s sladkorjem in pustite 5–10 minut, da se aktivira. Nato dodajte ostale sestavine in zamesite gladko testo (najlažje z nastavki za gnetenje). Posodo pokrijte in pustite testo vzhajati na toplem, dokler ne naraste na dvojni volumen.
Vzhajano testo pregnetite in razvaljajte v krog (Ø 26 cm). Položite ga v namaščen tortni model. Rumenjak zmešajte z mlekom in testo premažite. Potresite s črno kumino. Pustite, da ponovno vzhaja približno 30 minut.
Pecite v spodnji tretjini pečice, ogreti na 180 °C (ali 160 °C ventilatorsko), približno 25 minut. Nato testo popolnoma ohladite in ga vodoravno prerežite na dve plasti.
Skuto zmešajte s kremnim sirom. Dodajte nasekljano mlado čebulo, papriko, redkvice, rukolo, peteršilj in pršut. Po okusu začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Nekaj nadeva (3 žlice) prihranite za dekoracijo.
Spodnjo plast biskvita premažite z nadevom, nanjo položite rezine paradižnika in kumare, nato premažite še s preostankom nadeva. Pokrijte z zgornjo plastjo biskvita.
Torto okrasite s češnjevimi paradižniki, rukolo, koščki kumare. Preostali nadev lahko s pomočjo dresirne vrečke dekorativno nabrizgate po vrhu.
Kruh
Kruh
Kruh