
Naredimo kvasni nastavek, malo mlačnega mleka, žlica sladkorja in kvas, pustimo, da začne delovati.
Moko presejemo, dodamo jajca, sladkor, maslo, sol dodamo po robu, dodamo kvasni nastavek in počasi med gnetenjem dodajamo mlačno mleko. Če imamo rozine, jih vmesimo na koncu, prej jih dobro odcedimo.
Testo naj nato počiva približno 45 minut, pokrito na sobni temperaturi.
Nato ga pregnetemo in oblikujemo, ter odložimo na pekač, kjer ga pokritega pustimo vzhajati še 30 minut. Pred peko ga zarežemo in poškropimo z vodo.
Pečemo pri začetni temperaturi v ogreti pečici pri 220 stopinj celzija 15 minut, nato znižamo na 190 do 200 stopinj celzija in pečemo še naslednjih 40 do 45minut.
Ohladimo. Slasten. Na sliki ened z rozinami in eden brez. Količine lahko tudi prepolovimo.

Kruh

Kruh

Kruh