Mleko rahlo segrej in v njem raztopi maslo ali margarino.
Svež kvas nadrobi v posodico, dodaj 1 žličko sladkorja in 2 žlici mlačnega mleka (od skupne količine). Pusti približno 10 minut, da se aktivira.
V skledo daj moko, preostali sladkor, vanilijev sladkor, sol in jajce. Dodaj mlečno-masleno zmes in pripravljen kvas. Z mešalnikom (kavlji) najprej gneti na najnižji, nato na najvišji hitrosti približno 5 minut, da nastane gladko testo.
Testo pokrij in pusti vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. Pekač obloži s papirjem za peko. Pečico segrej:
zgoraj/spodaj: približno 180 °C
ventilacija: približno 160 °C
Testo na rahlo pomokani površini na kratko pregneti, razdeliti na 24 enake dele in oblikovati kroglice. Iz dveh kroglic oblikovati po eno kapljico, dolgo približno 10 cm.
Kapljice položi tesno eno ob drugo na pekač tako, da se vrhova stikata, nato jih rahlo splošči, da nastane srce. Po potrebi vrhove nekoliko popraviti.
Srčke pokrij in ponovno pusti vzhajati. Nato jih premaži z mlekom, posuj z mandljevimi lističi in peci na sredini pečice približno 15 minut.
Pečene žemljice skupaj s papirjem za peko prestavi na mrežo in jih pusti, da se ohladijo.
Kruh
Kruh
Kruh