1. Na kartonasto podlago za torte postavi nastavljiv tortni obroč in ga nastavi na 24 cm.
2. Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
1. OREO prah zmešaj s stopljenim maslom.
2. Dobljeno zmes stresi v pripravljen model in jo z žlico potlači ob dno, da dobiš ravno in gladko piškotno dno
1. Lističe želatine namoči v hladni vodi, da se napojijo.
2. V posodici zmešaj prašek za puding in 200 ml mleka.
3. Preostalih 500 ml mleka zavri v kozici.
4. K vrelemu mleku z metlico primešaj pudingovo zmes.
5. Puding kuhaj, da se zgosti.
6. Prenesi ga v večjo posodo in tesno pokrij s prozorno folijo – tako naj se ohladi na sobno temperaturo.
7. Ohlajen puding elekrično zmiksaj do kremaste teksture.
8. Primešaj maskarpone in sladki prah.
9. Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo.
10. Želatino ožemi in vrzi v kozico, kjer jo segrevaš, da se povsem stopi.
11. Električno jo primešaj h kremi.
12. V drugi posodi stepi smetano in jo nežno, s spatulo, vmešaj v kremo.
13. Na koncu dodaj še OREO drobtine.
14. Banane po dolgem razpolovi in jih razporedi po dnu torte v dveh koncentričnih krogih.
15. Čez nanesi kremo ter jo pogladi in poravnaj.
16. Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
1. Sladko smetano zavri in jo prelij čez nalomljeno čokolado.
2. Dobljeno zmes nanesi na strjeno kremo.
3. Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
1. Pred postrežbo s torte odstrani obroč in folijo, po vrhu pa posuj zdrobljene kekse.
Desert
Desert
Desert