PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Okraševanje s fondantom – Piškotki v obliki jelke

Čudoviti piškotki, okrašeni z večbarvnim fondantom in okraski.

1

Beli fondant razdelite na 3 porcije in jih posamezno pobarvajte s svetlo, srednje in temno zeleno jedilno barvo. Če je fondant lepljiv, mu dodajte nekaj sladkorja v prahu. Pobarvane porcije fondanta razvaljajte na dolge trakove in jih položite skupaj od svetlo do temno zelene barve. Trakove fondanta položite med dve vrečki za zamrzovanje in razvaljajte na debelino pol centimetra (slika 1).

2

Z ustreznim modelčkom iz fondanta izrežite jelke tako, da zajamete vse tri barve (slika 2). Preostanek fondanta previdno zgnetite skupaj. Ponovno ga razvaljajte in izrežite jelke.

3

Na piškotke nanesite nekaj sladkorne pisave in nanje nalepite jelke iz fondanta. Pripravljene piškotke poljubno okrasite s sladkorno pisavo in okraski.