Valjanje fondanta za torte

1

Valjanje fondanta

Preden fondant razvaljate, ga dobro pregnetite. Tako bo postal bolj elastičen in lažje ga boste razvaljali. Pred valjanjem delovno površino posujte s sladkorjem v prahu in fondant na tanko razvaljajte z valjarjem za testo. Če se pri prekrivanju torte fondant guba, vam priporočamo, da ga razvaljate na večjo velikost, kot je za torto potrebno. Tako boste lahko fondant na robovih torte lažje zravnali. Če se med valjanjem pojavijo zračni mehurčki, jih previdno prebodite z buciko, nato pa maso zravnajte s prsti. 

2

Prekrivanje s fondantom

Za prekrivanje s fondantom so najprimernejše torte, ki so premazane z masleno kremo ali tankim slojem prekuhane marmelade (aprikotiranje). Fondant ne sme priti v neposreden stik s kremo iz smetane, skute ali pudinga, saj bo visoka vsebnost vlage v teh kremah zmehčala sladkorno maso. Torto čim enakomerneje premažite z masleno kremo ali marmelado in jo znova postavite na hladno. Nato fondant položite čim bolj ravno na torto in ga zravnajte z rokami, začenši od sredine proti robu. Ko je površina ravna, fondant postopoma pritiskajte na stranice od vrha navzdol. Odvečni fondant večkrat poravnajte na delovni plošči, da se pri ravnanju ob straneh torte ne naguba.
Prekrivanje božičnih tort je še posebej hitro in preprosto s pomočjo izdelka Dr. Oetker Fondant decke. Gre za že razvaljano sladkorno maso, ki jo lahko preprosto uporabite – zadostuje za torto s premerom 26 cm.

3

Okrasitev s fondantom

Torto, ki ste jo prekrili z razvaljanim fondantom, lahko po želji okrasite z dodatnimi okraski iz fondanta. 

4

Shranjevanje

  • Po odprtju fondant takoj uporabite oziroma ga neprepustno zavijte v folijo za ohranjanje svežine in hranite na suhem, vendar ne v hladilniku. 
  • Torte, prekrite s fondantom, ne smete shranjevati v hladilniku. 
  • Okraske iz sladkorne mase, kot so cvetovi ali različne figurice, lahko izdelate že nekaj dni prej in pustite, da se posušijo na sobni temperaturi.
Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne