Za pekač:
papir za peko

Dodatno:
pribl. 20 hostij peko (Ø 5 cm)

Masa za makrone:
75 g Dr. Oetker čokoladnih kapljic
150 g Dr. Oetker mletih mandljev
150 g Dr. Oetker Sladkega prahu
2 žlici Dr. Oetker kakava za kolače (pribl. 15 g)
2 beljaka (velikost M)

Kako lahko pripravim čokoladne makrone?

1

Predpriprava:

Pekač obložite s papirjem za peko. Po njem razporedite hostije. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): pribl. 180 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 160 °C

2

Priprava mase:

Približno eno žlico čokoladnih kapljic dajte na stran. V mešalni posodi zmešajte mandlje, sladkor v prahu, kakav in preostanek čokoladnih kapljic. Dodajte beljake ter vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) stepajte na najvišji stopnji. Z maso v dveh porcijah napolnite brizgalno ali zamrzovalno vrečko, odrežite en konec vrečke ter maso v obliki kupole nabrizgajte na oblate. Po makronih porazdelite čokoladne kapljice in specite.

Položaj v pečici: Srednji

Čas peke: pribl. 13 minut

 

Čokoladne makrone s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

 

Nasveti iz poskusne kuhinje

Namesto mandljev lahko uporabite tudi mlete lešnike.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne